keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Avocado herää kasvihuoneessa

Pidentyneet päivät ja sitä myötä valon määrän lisääntyminen saa ihmeitä aikaan viileässä kasvihuoneessa. Avocado herää nyt myös talviuniltaan ja tekee ensimmäisiä uusia lehtiä moneen kuukauteen vaikka kyseessä on lämpimien maiden kasvi.

Moniin kasvin lehtihankoihin on ilmestynyt nyt silmuja joista rupeaa kehittymään uutta kasvustoa. Kevät on todellakin tulossa vaikka ulkona ei ihan siltä vielä näytä.

Avocado on itse kasvina valtavan kokoinen noin 2,5 metrinen, eikä ole mahtunut seisomaan suorana Euro-Serren kasvihuoneessa kun kuplamuovikatto menee nyt talviaikaan n. 2 metrin korkeudessa. Lehtiä on tippunut myös kasvista jonkin verran talven aikana. Kasvi ei ole varsinaisesti mikään komistus kun pitkässä rungossa on oksia ja lehtiä harvakseltaan.

Myös kasvihuoneessa talvehtiva hortensia on jo hyvää vauhtia tekemässä uusia lehtiä ja kasvustoa. Lähes joka puolella kasvihuoneen kasveissa näkyy nyt valoisuuden lisääntyminen. Viiniköynnökset ja niiden monet viimevuotiset pistokkaat ovat myös avanneet silmunsa. Jopa monet ränsistyneet rocotot jotka piti hävittää talven aikana ovat alkaneet tekemään uutta kasvua, ehkä joku niistä saa jatkaa elämäänsä vielä tälle kaudelle.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti