perjantai 16. helmikuuta 2018

TomatoEden - blogin uusi yhteistyökumppani


Kaksi Kasvihuonetta -blogi on saanut uuden yhteistyökumppanin. Yhteistyökumppanina aloittaa puolalainen perheyritys TomatoEden, jolla on valikoimissaan yli 350 tomaattilajiketta. TomatoEdenin tomaattilajikkeet ovat varsin ainutlaatuisia, heirloom eli perinnelajikkeita sekä muita harvinaisuuksia eri puolilta maailmaa. TomatoEden on alallaan yksi Euroopan suurimpia tomaatinsiementen toimittajia.
http://tomatoeden.com/


 TomatoEdeniltä löytyy valtavasti lajikkeita joita ei ole missään siemenkataloogeissa tai puutarhamyymälöissä. TomatoEden toimittaa siemeniä ympäri maailmaa ja hinnatkin ovat todella edulliset 1,0 - 2,5 euroa/lajike, kotimaisista kaupoista harrastajat tuskin löytävät yhtä edullisesti edes tavallisia tomaattilajikkeita. TomatoEdenin valikoimissa on mm. valtavasti eri värisiä ja kokoisia tomaattilajikkeita sekä Indigo että Multicolor -lajikkeita, kannattaa ehdottomasti tehdä nojatuolimatka TomatoEdenin sivustolle. Yli 20 euron tilaukset tulee vielä ilman postimaksuja Suomeen ja todella nopeasti, alle viikossa sain kirjeen postilaatikkoon, lisäksi mukaan tulee jotain extraa asiakkaalle. Koko maaliskuu on vielä hyvää aikaa kylvää tomaatinsiemenet joten mukaan ehtii vielä mainiosti.
http://tomatoeden.com/?heirloom-tomato-seeds,1

TomatoEdeniltä löytyy myös muita vihanneksia mm.chilejä ja paprikoita, mutta pääpaino on ehdottomasti tomaateissa.

TomatoEdenin mukaantulo muuttaa nyt myös aika paljon blogin luonnetta. Muutama viikko sitten suunnittelemani tomaatinkasvatuslista meni lähes kokonaan uusiksi ja kasvatukseen tulee nyt lähes 20 TomatoEdenin tomaattilajiketta, joita esitellään blogissa pisin vuotta. Tähän mennessä blogi on aika paljon keskittynyt chileihin ja erityisesti rocotoihin, tomaatit tulevat jatkossa erittäin vahvasti blogiin mukaan ja ehkä osittain chilien kustannuksella. Oma hyötykasviharrastus kun sai alkunsa 2000-luvun alussa juuri tomaateista, olo on nyt kuin palaisi omille harrastuksen juurille takaisin.
Tomaatteja tulee kasvamaan ensi kesänä molempiin kasvihuoneisiin, terasseille sekä ihan ulos taivasalle eli varsin mielenkiintoinen kausi tulossa. Tomaattikausi alkaa minulla tänä viikonloppuna kun kaikki siemenet ovat nyt saapuneet. Osan siemenistä kylvän turpeeseen ja osan kivivillaan, tänä vuonna tulee lähes puolet tomaattilajikkeista vesiviljelyyn, mutta näistä tarkemmin myöhemmin.

TomatoEden lahjoitti myös monia lajikkeita jaettavaksi ilmaiseksi jollekin blogin lukijalle. Järjestän vielä tulevana viikonloppuna kilpailun, jossa palkintona on TomatoEdenin tomaatinsiemeniä.

Nyt kannattaa pysyä kuulolla ja seurata blogia jatkossa sillä taatusti mielenkiintoiset ajat ovat edessä.

Hyvää alkavaa tomaattikesää kaikille lukijoille.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaa mielenkiintoiselta! Lukijaksi rupesin jo vähän aikaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, mukava kuulla. Tulee nyt lisää syvyyttä blogiin vaikka tomaatteja täällä on joka vuosi esitelty, nyt sitten paljon laajemmin. Sunnuntaiksi saanen TomatoEden -kilpailun käyntiin eli mukaan kisaan ehdottomasti.

   Poista
 2. Tilasin vuosi sitten tomaatin siemeniä TomatoEdenistä ja voin todellakin suositella sitä, jos haluaa kylmänkestäviä venäläisiä lajikkeita ja erityisesti pihvitomaateissa valikoimaa riittää. Siemenistä viime kesänä osa oli kokeilussa, osa tulee ensi kesänä kokeiluun. Viime kesähän oli huono tomaatin kasvatuksessa, mutta parhaiten menestyivät pihvitomaateissa vanha tuttu Black from Tula sekä uusista siemenistä Russkaya Dusha ja Sibirskiy Velikan Rozovyi. Ensi kesää varten täydensin siemenvalikoimaa puolalaisesta Pomidorlandiasta, josta löytyy taas vähän erityyppisiä tomaatin siemeniä, mutta hintataso on myös edullinen Suomen hintoihin verrattuna. Kiva kokeilla ja yrittää löytää itselle mieluinen lajike! Mielenkiinnolla odotan ja seuraan kokeilujasi tomaattien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla koska minulle TomatoEden on ihan uusi tuttavuus ja odotukset korkealla kun on niin paljon hienoja lajikkeita. Tosiaan kylmänkestäviä lajikkeita tuolla on useita ja pihalle jää minulla parhaiten kylmääkestävät, muut sitten terassille ja kasvihuoneeseen.

   Poista