torstai 1. helmikuuta 2018

Rocotomaito - Rocotot keittiössä

Erilaisista rocotojalosteista kertonut sarja blogissa päättyy nyt ainakin tältä erää tähän, mahdollisesti syksyllä jatketaan uusien rocotojalosteiden parissa ja jotain on jo kehitteilläkin ensi syksyn sadonkorjuun jatkojalostusta varten.

Viimeisenä rocotojalosteena on rocotomaito. Rocotomaito on oikeastaan vain Rocoto Rellenon sivutuote. Etelä-Amerikassa rocotojen poltetta usein loivennetaan liottamalla isoja podeja vuorokauden verran maidossa ennen käyttöä Rellenoissa. Itsekin kokeilin tätä monen Rocoto Relleno erän valmistuksen yhteydessä. Maidosta tulee erittäin tiukkaa tavaraa kun niissä liottaa rocotoja, ja myöskin erittäin käyttökelpoista lähes mihin vain, paitsi ei tuota ehkä ruokajuomana kuitenkaan pysty käyttämään kun on melko tulista. Rocotomaito sopii käytettäväksi vaikka kaikenlaiseen leivontaan missä maitoa tarvitaan. Aamupuuron maitona aivan loistavaa. Cappuccinon valmistuksessa maidolla saa aivan uutta potkua ja ulottuvuutta tämän kahvin valmistukseen. Käyttötapoja on niin paljon kuin mihin maitoa vain voi käyttää ja tuossa nyt muutama esimerkki johon olen kokeillut.


1 kommentti:

  1. Hienoja vihjeitä, kunhan saan rocotosatoa taas kypsäksi.

    VastaaPoista