torstai 21. maaliskuuta 2019

Vesiviljelyssä chilit ja tomaatit

Tänäkin vuonna monia kasveja tulee vesiviljelyyn kasvihuoneisiin. Ainoa "oikea" järjestelmä on NFT eli Nutrient Film Technique jota olen käyttänyt vuosia ja sen olen todennut erittäin tehokkaaksi ja helppokäyttöiseksi. Vesiviljelyyn tulee tänäkin vuonna lähinnä chilejä, mutta myös muutamia tomaatteja. Euro-Serren kasvihuoneessa on tällä hetkellä taimikasvatuksessa (yläkuva) rocotoja ja yksi tomaatti Lucid Gem, joka oli viime vuoden ykköstomaatti. Lucid Gem tulee todennäköisesti samaan Ikea-NFT laatikkoon kasvamaan kuin viime vuonnakin. Lopulliset NFT:t tulee kasvihuoneisiin mahdollisesti huhtikuun alkupuolella. Jotkut aremmat chinenset saattavat tosin olla sisällä taimikasvatuksessa vielä kauemmin.

Aji Ayuyo C.baccatum pääsi jo Ikea-NFT laatikkoon kasvamaan ja kasvihuoneeseen. Kasvin lopullinen sijoituspaikka tarkentuu myöhemmin kun huoneeseen muuttaa lisää kasveja sisältä.

Varaston altakastelupöydällä on vielä kaikki vesiviljelyyn tulevat chinenset, mm. Aji Arnaucho sekä jättikivivillakuutiossa kasvava Aji Panca, joka tulee suurimpaan vesiviljelykaukaloon Euro-Serren huoneen keskelle Monster-NFT:hen.

Nuorimpia tomaatintaimia pienissä kivivillakuutioissa   

Delistar F1 on ainoa kasvihuonekurkku tänä vuonna ja parin edellisvuoden tapaan kurkku kasvatetaan vesiviljelyssä samassa paikassa kuin ennenkin. Delistar on minulle uusi lajike ja vasta idätetty, se kasvaa vielä pienessä kivivillakuutiossa, kasvihuoneeseen se muuttaa varmaan joskus huhtikuussa.

Leek C.annuum kasvaa vielä sisällä aeroponisessa taimikasvatushydro Nutriculture X-Streamissa, muutto kasvihuoneeseen on edessä pikapuolin. Suosikkiannuumissani on jo myös pari hedelmänalkua kasvissa. Nutriculture X-Stream on esitelty blogissa jo yli kolme vuotta sitten.

1 kommentti:

  1. Moi! Kannattaa suojata juuret valolta peittämällä laari valoa läpäisemättöllä muovilla. Vesitilaan kannattaa myös pistää ilmakivi estämään leväkasvustoa. Sato luultavasti kolminkertaistuu kun juuret pääsebät kunnolla lillumaan. (+ph tarkkailu)

    VastaaPoista