sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kasvihuone herää kevääseen

Euro-Serren kasvihuone kylpi tänään auringossa jo monta tuntia. Tänään oli vuoden ensimmäinen viikonloppu kun aurinko paistoi kasvihuoneeseen jo ennen aamu kymmentä. Asuintalo on tähän mennessä varjostanut matalalla ollutta aurinkoa aina iltapäivään asti, mutta nyt oli aurinko jo sen verran korkealla että se paistoi jo aamusta asti huoneeseen lämmittäen sen hetkessä yli +20 asteeseen.
Kun aurinko vaan jatkossa paistaa niin sillä on nyt merkittävä vaikutus kasvien kasvuun ja mm. lämmityskuluihin. Minimilämpötila kun on huoneessa nyt +13 asteessa, rocotoamppelit nauttivat nyt runsaasta auringosta kun kuplamuovit on jo lähes kokonaan huoneesta poistettu.
Kaikki kasvihuoneessa talvehtineet kasvitkin ovat nyt heränneet pitkästä talvesta ja vihreää versoa nousee vähän joka puolella.


Kasvihuoneen aitoviiniköynnösten Merlotin ja Chardonnayn silmut ovat viime päivinä pullistuneet ja ensimmäiset lehdet puskevat ulos.

Talveksi leikattu hortensiakin on herännyt pitkästä talviunestaan.

Kasvihuoneen kahdessa ruukkupelargoniassa on ensimmäiset lehdet auenneet.

Suorakaiteen muotoisessa ruukussa olevat mansikatkin heräsivät alkuviikolla ja ensimmäiset lehdet muodostuvat nyt kovaa vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti