sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Chinenset ja baccat kylvetty, Nutriculture X-Stream kylvöalustana

Chileistä kaikki chinenset ja baccatumit on nyt kylvetty. Kaikki siemenet menivät kivivillakuutioihin ja kylvölaitteena kokeilussa Nutriculture X-Stream -vesiviljelylaitteisto joka tarkoitettu lähinnä pistokkaiden juurrutukseen, mutta kokeilen nyt idättää siinä chilien siemeniä pikkaisen modifioituna. Jos kokeilu menee pieleen niin aikaa on vielä hyvin kylvää nämä lajikkeet toisella tapaa.

 Nutriculture X-Stream on vesiviljelylaitteisto jossa kanteen istutetaan verkkoruukkuun taimi. Alla on vesisäiliö jossa vesipumppu sprinkler periaatteella suihkuttaa vettä kasvien juurille. Kasvien juuret ovat jatkuvassa happipitoisessa vesisumussa ja tämä mahdollistaa taimille hyvän juuriston ja terveen kasvun.
Laitteistoja saa mm. VP-Luxin verkkokaupasta. http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=168/627

 Kannen aukkoihin tulee verkkoruukut joiden päälle "hattu" johon kasvi istutetaan.
 Pohjalla olevan vesisäiliön tilavuus on noin 15 litraa. Vesipumppu asetetaan säiliön keskelle ja kuusi suutinta ruiskuttaa vettä jatkuvasti kannessa olevien kasvien juuristolle.
Kokeilen laitetta nyt siemenien idätykseen ja laitoin ruukun pohjalle pienen kivivillakuution jonne siemenet painettiin. Tuon hatun laitoin kivivllakuution päälle kosteutta pidättämään ainakin nyt aluksi.

Vesipumpun sprinklerit pitävät kannessa olevat ruukut varsin hyvin kosteina.


Chinensien ja baccatumien siemenet kylvetty kivivillakuutioihin ja päälle vielä tuli kansi, jossa säädettävät ilmanottoaukot.

Lähinnä idätyksessä askarruttaa tuo lämpötila laatikon sisällä. Chilit itävät parhaiten noin +25 - +28 asteen lämpötilassa ja tuolla ei ole lämmitystä muuta kuin lämpömatto laatikon alla ja sen teho ei taida riittää kun vesisäiliö on välissä ennen idätysalustaa. Laitteita saa myös vedenlämmityselementillä, mutta tässä sitä ei nyt ole. Nähtäväksi jää miten siemenet tuolla itää.
Myöhemmin keväällä kokeilen laitetta ainakin sitruksen ja pelargonien pistokkaiden juurrutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti