Andine Cornue, Opalka ja Donskoi ovat erittäin hyviä paksumaltoisia lajikkeita juuri ketsuppiin, koska ketsuppi on paksua. Lisäksi valmistan joka kesä tomaattikastiketta johon sopii muutkin isokokoiset tomaattilajikkeet. Andine Cornue on minulle vanha tuttu lajike. jota olen kasvattanut jo useana vuonna. Opalka ja Donskoi ovat hyviä uutuuksia TomatoEdeniltä tälle kaudelle.
Donskoi |
Rocotoketsuppi on ihan huipputuote ja sen teen 10 litran kattilassa, yhteen erään menee mm. noin 2 kg tomaattia ja 1,5 kg rocotoa, tomaatin osuutta olen tänä vuonna lisännyt jonkin verran. Toki rocotoketsuppia voi tehdä vähemmänkin kerralla kun pudottaa oikeassa suhteessa tarvittavia aineksia. Rocotoketsupin ohje löytyy blogista viime syksyltä.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2017/12/rocotoketsuppi-rocotot-keittiossa.html
Kiitos ketsuppiohjeesta! Olenkin miettinyt, miten sitä tehdään ja mikä olisi paras laji sen tekemiseen.
VastaaPoistaOle hyvä, erittäin hyvä ja toimiva ketsuppiohje jota olen käyttänyt jo vuosia. Ja mitä enemmän jaksaa keittää niin sitä paksumpaa eli ketsuppimaista tulee. Jos chiliä eli rocotoa ei ole, niin suosittelen korvaamaan osittain paprikalla eli ainakin yksi iso paprika mukaan.
PoistaKetsuppiohje on loistava. Kunhan muistaa käyttää hillosokeria. Muuten tulee turhan litkumaista.
VastaaPoista