keskiviikko 1. elokuuta 2018

Ketsuppitomaatit

Tänä vuonna on ollut kasvatuksessa monia tomaattilajikkeita jotka sopivat erityisesti ketsupin valmistukseen. Ketsuppiin sopivat erityisesti paksulihaiset tomaattilajikkeet joissa on vähemmän nestettä ja siemeniä kuin perustomaateissa.

Andine Cornue, Opalka ja Donskoi ovat erittäin hyviä paksumaltoisia lajikkeita juuri ketsuppiin, koska ketsuppi on paksua. Lisäksi valmistan joka kesä tomaattikastiketta johon sopii muutkin isokokoiset tomaattilajikkeet. Andine Cornue on minulle vanha tuttu lajike. jota olen kasvattanut jo useana vuonna. Opalka ja Donskoi ovat hyviä uutuuksia TomatoEdeniltä tälle kaudelle.

Donskoi
Tomaattikausi on ollut erittäin hyvä tänä vuonna vaikka muutamia lajikkeita on jo menetetty. Heinäkuun aikana tuli tehtyä jo oikeastaan kaikki tomaattikastikkeet talven varalle. Nagatomaattikastike, Nagarocototomaattikastike ja Rocotoketsuppi on tehty jo erittäin aikaisessa vaiheessa säilöön. Runsaat neljä kiloa tomaattia ja kolme kiloa rocotoa on mennyt ketsuppeihin ja muihin tomaattikastikkeisiin noin kuusi kiloa tomaattia. Tomaattia on tullut jo kymmeniä kiloja ja paljon tulee vieläkin. Savurocototahna tehdään alkusyksystä ja sinne menee vielä runsaasti tomaatteja.

Rocotoketsuppi on ihan huipputuote ja sen teen 10 litran kattilassa, yhteen erään menee mm. noin 2 kg tomaattia ja 1,5 kg rocotoa, tomaatin osuutta olen tänä vuonna lisännyt jonkin verran. Toki rocotoketsuppia voi tehdä vähemmänkin kerralla kun pudottaa oikeassa suhteessa tarvittavia aineksia. Rocotoketsupin ohje löytyy blogista viime syksyltä.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2017/12/rocotoketsuppi-rocotot-keittiossa.html   

3 kommenttia:

  1. Kiitos ketsuppiohjeesta! Olenkin miettinyt, miten sitä tehdään ja mikä olisi paras laji sen tekemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, erittäin hyvä ja toimiva ketsuppiohje jota olen käyttänyt jo vuosia. Ja mitä enemmän jaksaa keittää niin sitä paksumpaa eli ketsuppimaista tulee. Jos chiliä eli rocotoa ei ole, niin suosittelen korvaamaan osittain paprikalla eli ainakin yksi iso paprika mukaan.

      Poista
  2. Ketsuppiohje on loistava. Kunhan muistaa käyttää hillosokeria. Muuten tulee turhan litkumaista.

    VastaaPoista