maanantai 6. elokuuta 2018

Euro-Serren kasvihuoneessa

Euro-Serren kasvihuoneen yleisnäkymää ovelta. Huoneen jakaa kahtia keskellä oleva jättimäinen Aji Limo Peru C.chinense.


Huoneen eteläseinustalta on karsittu jo useita kasveja viime viikolla pois ja huoneessa on nyt jopa väljää. Satonsa antaneet kurkut ja tomaatti päätyivät kompostiin ja myös kaksi epäonnistunutta rocotoa (toinen huoneen päädystä) on poistettu. Edellisessä postauksessa kerroin ulkorocotojen muuttavan syksyksi Euro-Serren kasvihuoneeseen, ja niille tehdään nyt pikkuhiljaa tilaa. Etukulmassa oleva Andine Cornue -tomaatti on antanut runsaasti tomaatteja ketsuppeja varten ja kohta sekin menee kompostiin kun pari viimeistä tomaattia vielä kypsyy. Vain eteläsivun viimeisenä olevat rocotot jäävät huoneeseen loppusyksyksi.

Rocoto CAP1696 on rivin viimeisenä ja tämä lajike on antanut jo pari kiloa hedelmiä. CAP1696 on erittäin satoisa ja podeja vaikkakin varsin pienikokoisia kypsyy jatkuvalla syötöllä lisää.

Euro-Serren kasvihuoneesta tulee myös tämän kauden suurimmat jättirocotot, jotka päätyvät rellenoiksi, ehkä paras chiliruoka jonka tiedän. Rocoto Rellenot esiteltiin blogissa viime syksynä.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2018/01/rocoto-relleno-rocotot-keittiossa.html

Kasvihuoneen pohjoissivusta on sen sijaan tupaten täynnä kasveja, jotka antavat runsaasti satoa. Kaksi baccatum ja chinense chiliä, sekä yksi rocoto. Myös ihan hyvin sadonnut annuumi Leek on tuolla muiden puristuksessa.



Kesä on ollut varsin hyvä kasvihuoneessa monille kasveille ja satoa tulee nyt erittäin runsaasti varsinkin pohjoissivulta, suurin osa podeista on toki vielä kypsymättä.

Huoneen perällä olevan taukopaikan päälle yli kahden metrin korkeuteen on kasvanut jo tiivis chilikatto, jossa on runsaasti podeja tulossa.

Tämä kuva on otettu tuolista huoneen perältä etuovelle jossa mm. lämmitin on kesätauolla. Avocado on kasvattanut runsaan lehvästön parin metrin korkeudelle.

Keskikäytävällä oleva jo kolmemetrinen perulainen Aji Amarillo on ollut erittäin satoisa tänä vuonna. Podeja on grillailtu jo kesäkuun lopulta ja runsas kilo sadosta meni myös Aji Amarillo tahnaan.

Satoisa ja erittäin hyvä herkkutomaatti Marianna`s Peace tekee satoa nyt yhdessä Aji Amarillon kanssa lähes 2,5 metrin korkeudella huoneen harjalla.

2 kommenttia:

  1. Oih miten herkullista satoa, tämä kesä on ollut hyvä paprika- ja tomaattikesä. Mukavaa elokuun jatkoa sinne. Terkuin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja jokaisen puutarhurin pitkä työ palkitaan nyt sadon muodossa. Hyvää elokuuta myös sinulle.

      Poista