torstai 9. elokuuta 2018

Black Beauty - musta kaunotar

Black Beauty on erittäin kaunis lähes musta suurikokoinen pihvitomaatti, joka on vielä erittäin satoisa. Tämänkin hienon tomaattilajikkeen siemenet ovat TomatoEdeniltä.
http://tomatoeden.com/?638,black-beauty

Black Beauty on maultaan varsin mieto ja pehmeä, lievästi hapokas tomaatti. Black Beauty on hyvä tomaattilajike, mutta ei kuitenkaan ihan paras tomaatti tänä vuonna, kun eri lajikkeita on ollut varsin runsaasti. Monikäyttöinen ja varsin mainio siivutettuna leivän päälle, tai miedosti grillattuna ja terästettynä yrttimausteilla ja tuoreella chilisilpulla.


Kasveja minulla oli kaksi, joista toinen kuoli kasvihuoneessa vesiviljelyssä jo kesä-heinäkuun vaihteessa, tästä kasvista lähes puolet tomaateista ehti kypsyä kasvissa. Toinen kuvassa oleva kasvi kasvaa ulkona ja tekee runsaasti satoa, muutama tomaatti on kypsynyt ulkona, mutta suurin osa sadosta kypsyy varsin hitaasti, mikä toisaalta on ollut hyvä asia kun tomaatteja on tullut niin runsaasti tänä vuonna, näin kypsyminen porrastuu loppukesään. Auringossa kypsyvät tomaatit ovat lähes pikimustia, mutta varjossa on muutakin väriä enemmän tomaatissa.

Mitä varjoisammassa tomaatti kypsyy, niin sitä enemmän siihen näyttää tulevan punaista väriä. Vaa`assa oleva yksilö on punaisin Black Beauty mitä minulla on tähän mennessä kypsynyt. Isoimmat tomaatit ovat yli 300 grammaisia, joten kyseessä on varsin suurikokoinen lajike. Black Beauty on tämän vuoden tomaattiarvioissa ehkä TOP3:ssa, tulen tätä isoa kaunotarta varmasti kasvattamaan vielä jatkossakin.


Yksi tomaattikesän parhaita herkkuja. Black Beauty tomaatinviipaleita nautittuna mozzarellan ja pestokastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti