sunnuntai 12. elokuuta 2018

Monexin kasvihuoneessa

Elokuukin on jo pitkällä ja tuttuun tapaan Monexin kasvihuone on tupaten täynnä erityisesti rocotokasvustoa joka puskee jo katosta ulos. Ennen syksyä kasvustoa pitää leikata että kattoluukut pääsevät menemään kiinni ennen kylmien öiden saapumista.

 
Ovelta sisälle katsottuna tuolla näyttää jopa väljältä kun tomaatit on karsittu alhaalta paljaaksi. Tomaattisato huoneesta on pääosin kerätty vaikka satoa tuleekin vielä ihan kohtuullisesti tuolta lähes harjan korkeudelta.


Rocotot sen sijaan tukkivat huoneen katon ja estävät valon pääsyn huoneeseen, suurin osa rocotosadosta rupeaa jo kypsymään. Rocotojen savustukset alkavat varmaan elokuun aikana. Rocotojen satomäärät katossa ovat jonkin verran pienemmät kuin normaalisti johtuen lajikevalinnoista amppeleissa sekä erityisesti kuumasta kesästä joka ei ole rocotoja suosinut.

Huoneen perällä lähes täydessä pimeydessä kypsyvät rocotot, tomaatit ja viinirypäleet sulassa sovussa. Satomäärät tässäkin huoneessa ovat ihan hyvät. Muutama tomaatti on jo poistettu kompostiin.

Mainio tomaattilajike Azoychka antaa viimeiset tomaatit huoneen perällä viiniköynnöksen kupeessa.

Monexin huoneessa on myös varsin hyvä oranssi Jalapeno Orange Spiced Jalapeno. Varsin pienestä kasvista ei satoa ole kovin paljoa tullut. Varsin mainio lajike grillattuna.

Monexin kasvihuoneen karsinta alkaa varmaan elokuun puolella kunhan muutamista runkotomaateista saadaan vielä viimeisiä tomaatteja kypsäksi. Karsittujen tomaattien tilalle kasvihuoneeseen muuttaa syyskuussa kasveja ulkoa, joten huone on käytössä varmaan pitkälle syksyyn eli oikeastaan niin kauan kuin satoa vielä saadaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti