sunnuntai 26. elokuuta 2018

Savustusta

Syksy on sadonkorjuun aikaa ja tämän vuoksi varsin työntäyteistä. Kasvihuoneiden tomaattisadosta on valtaosa jo kerätty, mutta chilisatoa on tulossa vielä runsaasti lähikuukaudet. Yksi perinteisimmistä chilien jalostusmuodoista on kylmäsavustus. Tämän vuoden ensimmäiset savustukset alkoivat kuluneena viikonloppuna ja jatkuvat varmaan lokakuulle asti. Savustuskaappiin meni nyt vajaat neljä kiloa rocotoja, joista valmistetaan savurocototahnaa.
Useista chililajikkeista teen myös savuchilijauheita tulevan syksyn aikana, näitä jauheita tulee myös myyntiin syksyn lopulla.

Rocotosato tulee tänä syksynä olemaan varsin keskinkertainen, ehkä muutama kymmenen kiloa. Jalosteita on edellisiltä vuosilta niin paljon varastoissa että tarvetta ei oikeastaan edes olisi kuin jättirocotoille, joista valmistetaan Rocoto Rellenoita syksyisin. Kauden ensimmäiset Rocoto Rellenot valmistettiin edellisellä viikolla. Yläkuvassa on savustukseen menneitä tavallisia rocotoja. Lajikkeina mm. Rocoto San Miguel de Tucuman, keltainen Pube Moisio ja Rocoto Ambato Longo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti