lauantai 4. elokuuta 2018

Ulkorocotot elokuun alussa

Talon päädyssä ulkona olevat kasvit rehottavat tuttuun tapaan. Rocotoja tuolla on paljon vähemmän kuin viime vuonna, satoa ne antavat tänä erittäin kuumana rocotoille epäedullisena vuonna kohtalaisesti tai heikosti.

Kahdessa talonpäätykaapissa on ollut todella tukalat olosuhteet tänä vuonna vaikka toisesta kaapista puuttuu ovi ja toisesta päätyseinä. Lämpötila voi päivällä nousta jo lähelle +50 astetta joka on hirveä lämpötila mille tahansa kasville. Rocotoja ei tuolla onneksi montaa ole ja ne ovat kasvaneet ihan hyvin, satoa tulee luonnollisesti heikosti kasveista jotka ovat tottuneet Andeilla huomattavasti viileämpiin päiviin ja myös kylmiin öihin. Podeja rocotoissa on ehkä jokunen kymmen yhteensä.


Autopotit ovat pitäneet rocotojen kasvualustan tasaisen kosteana kaapeissa kesänä jolloin vettä on kulunut valtavasti. Koska sateita ei käytännössä ole rannikolla tullut paljon mitään kuukausiin, vesi on ollut huonoa vesijohtovettä, joka on liian emäksistä capsicum -suvun kasveille. PH:ta en ole jaksanut säätää tänäkään vuonna enää alkukevään jälkeen.

Rocoto Pico Mucho sen sijaan ei petä tänäkään vuonna ja räystään alla satoa tulee ihan mukavasti tästä jättirocotosta, podien lopullinen koko jää nähtäväksi kunhan nuo lopulta joskus kypsyvät todennäköisesti syksymmällä ja kasvihuoneessa.

Rocoto San Pedro Rojo Perun Cuzcosta tekee myös ihan kohtuullisesti satoa heikoista olosuhteista huolimatta.


Rocoto Gigant de los Incas on kypsyttänyt jo pari podia ulkona, tai ainakin väri on vaihtunut punaiseksi. Podit kerätään vasta kun ovat hieman pehmenneet ja irtoavat kannasta.

Kaikki ulkorocotot siirretään Euro-Serren kasvihuoneeseen joko vielä elokuun aikana tai sitten syyskuussa, jossa ne saavat sitten rauhassa kypsyttää loppusatonsa. Tilaa huoneeseen on tehty jo mm. kurkkuja ja tomaatteja karsimalla pois. Ulkorocotot muuttavat kasvihuoneen paraatipaikalle eteläseinustalle.

Rocoto Pico Mucho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti