torstai 19. huhtikuuta 2018

Marianna`s Peace - perunalehtitomaatti

Marianna`s Peace on yksi odotetuimpia tomaatteja minulla tänä vuonna. Lajike on kotoisin vanhasta Tsekkoslovakiasta ja voittanut parhaan tomaatin palkintoja Yhdysvalloissa. Kasvi pääsi myös lähes parhaalle kasvupaikalle Euro-Serren kasvihuoneen keskelle chilien kumppaniksi NFT-vesiviljelykaukaloon, jossa ei tomaatteja ole koskaan ollut kasvamassa.

Kasvi on nyt runsaan metrin korkuinen ja haaroittunut kaksilatvaiseksi. Kukkaterttuja on tomaatissa pari kappaletta. Tilaa harjan alla on kasvaa lähes kolmemetriseksi.

Tomaatti on ns. perunalehtitomaatti ja tämän perinnelajikkeen lehtien muoto poikkeaa selvästi normaaleista tomaattien lehdistä.

Marianna`s Peacen tomaatit ovat suurikokoisia pihvitomaatteja, joiden väri pitäisi olla hieman vaalean punainen. Ensimmäiset auenneet kukat antavat jo viitteitä isosta pihvitomaatista, koska ne ovat normaalia suuremmat ja kukassa on runsaasti terälehtiä. Mielenkiinnolla odotellaan jo ensimmäisten tomaattien muodostumista jotka toivonmukaan alkavat pikapuolin kukista muodostumaan.

Taimi kasvaa kivivillakuutiossa joka on kaukalossa kankaan alla. Parissa viikossa juuristo on jo kasvanut tuonne kaukalon pohjalle, jossa ravinneliuos juoksee tauotta.

Tämänkin hienon tomaattilajikkeen siemenet löytyvät TomatoEdeniltä.
http://tomatoeden.com/?127,mariannas-peace


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti