lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kasvihuoneen kevät

Kevät on jo pitkällä molemmissa kasvihuoneissa. Tässä kuvakatsaus Euro-Serren kasvihuoneeseen, jossa kaikki kasvit ovat viihtyneet erittäin hyvin, niin talvehtineet kuin uudet tämän kauden taimet.

Huoneen eteläisessä takakulmassa on lähinnä kesällä ulos meneviä rocotoja ja tomaatteja, osa vesiviljelyssä ja osa Autopot ruukuissa, joissa kastelu on vielä manuaalista altakastelupöydän kautta.

Maisseja, yrttejä, salaattia ja pieniä kesäkukkien taimia taka-alalla.

Pohjois-seinustan hyllyllä mm. salaatteja, basilikaa ja talvehtineita perennoja

Yksi kasvihuoneen ylpeys on lähes rankana talvehtinut verenpisara, joka aloittamassa jo runsaan kukinnan.


Amppelitomaatti Tumbler ja useimmat chilit tekevät jo hedelmiä ja kukinta voimistuu koko ajan. Vuoden ensimmäiset tomaatit maistellaan varmaan jo toukokuussa.   

2 kommenttia:

  1. Upeita näkymiä kasvihuoneissasi jo nyt! Osaajalta se onnistuu :) Toivotaan aurinkoisempia päiviä myös sinne. Tarvitsetko muuten varjostusta kasveillesi, ja jos niin millä tavalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olosuhteet ovat niin hyvät että hyvin kaikki kasvaa. Mitään varjostuksia ei kummassakaan huoneessa tarvita. Kennolevy ja niissä hyvä UV-suojaus ja kasvit eivät pala pieninä taiminakaan, toista olisi esim. lasihuoneessa. Riskinä voi tosin olla automaattisesti avautava kattoluukku, josta voi aurinko päästä suoraan paistamaan johonkin kasviin. En kyllä muista että mitään olisi koskaan tapahtunut aiempinakaan vuosina.

      Poista