perjantai 13. huhtikuuta 2018

Giant Rocoto Red Arequipa, C.pubescens

Giant Rocoto Red Arequipa C.pubescens on jättirocotolajike Etelä-Perun Andeilta ja kauniista Arequipan kaupungista. Arequipa on Perun toiseksi suurin kaupunki ja suomalaisena voisi sanoa että ilmastoltaan lähes täydellistä aluetta. Arequipan ilmasto on kautta vuoden kuin Suomen kesä parhaimmillaan eli päivisin päälle +20 astetta ja öisin noin +12-15 astetta. Rocotot viihtyvät tuolla vuoristossa erinomaisesti.

Giant Rocoto Red Arequipa kasvaa minulla isossa kivivillakuutiossa Monster NFT kaukalossa Euro-Serren kasvihuoneen keskellä. Kasvi on jo toista metriä leveä ja haarat on niputettu ylöspäin, koska käytävien vuoksi sivusuunnassa tuolla ei ole tilaa kasvaa.

Kukka on rocotolle hyvin tyypillinen ja väriltään tumman violetti. Kasvi on juuri aloittanut varsin voimakkaan kukinnan.

Hedelmistä tulee isoja pyöreitä jättirocotoja ja ensimmäiset podit ovat jo muodostumassa. Herneen kokoisissa podeissa muoto on oikea. Tämä lajike on minulla ensimmäistä vuotta kasvatuksessa.

Joka keväinen ongelma kasvihuoneissa on kirvat, taas ne ovat ilmestyneet ja tämä on ensimmäinen chilikasvi joka on saanut tuholaiset kimppuunsa. Ei ole auttanut Neem öljykään, jolla on ruiskutettu kasveja tammi-helmikuun vaihteesta asti. Jonkin verran kukinta kärsii kirvoista, mutta uskon että ne pois tuolta saadaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti