perjantai 6. huhtikuuta 2018

Aji Amarillo Peru, C.baccatum

Aji Amarillo on baccatum suvun chili Perusta. Aji Amarillo kasvaa erittäin suurikokoiseksi chiliksi ja myös oranssit hedelmät ovat erittäin suuria. Tämän Aji Amarillon nimessä käytän myös Perua, koska siemenet ovat alkuperäiset ja peräisin yhdestä Perun pääkaupungin Liman kauppahallista, josta ostin erittäin suurikokoisen hedelmän syksyllä 2016. Viime vuonna Aji Amarillon kasvatus epäonnistui ja osittain kirvojen vuoksi.

Aji Amarillo on nyt noin metrin korkea kasvi ja haaroittunut jo hyvin. Se kasvaa vesiviljelyssä ja pääsi Euro-Serren kasvihuoneen Monster NFT -vesiviljelykaukaloon pari päivää sitten. Kesän mittaan Aji Amarillo kasvaa hyvin todennäköisesti kasvihuoneen harjalle, joka on lähes kolmen metrin korkeudessa.

Tänä vuonna Aji Amarillon kasvatus tuskin voi enää epäonnistua ja kasvissa on myös pari hedelmän alkua jo kehittymässä. Täysikokoisina oranssiksi kypsyvät podit ovat noin 10 senttimetrin mittaisia ja suurempiakin. Taysin kypsyneet hedelmät ovat varsin mietoja kuten yleensä suurikokoisten chilien hedelmät. Hedelmistä valmistettava Aji Amarillo paste eli tahna on suuri perulainen herkku ja tätä chilijalostetta tein pari vuotta sitten kun kasvi oli ensimmäistä kertaa kasvatuksessa. Silloinen kasvi ei ollut kasvatettu alkuperäisistä perulaisista siemenistä.

Kukka on tyypillinen baccatumin kukka. Valkoinen jossa keltaista väriä kukan lehdissä. Täysin avautuneena kukka on lähes pari senttiä halkaisijaltaan.

Aji Amarillon juuristo oli kasvanut jo hyvin jättikivivillakuutiosta läpi kun se pääsi NFT kaukaloon ja kasvihuoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti