tiistai 29. tammikuuta 2019

GHE CuttingBoard -pieni vesiviljelylaite

Tuote-esittelyt blogissa jatkuvat nyt vesiviljelylaitteella GHE CuttingBoard. GHE tulee sanoista General Hydroponics Europe ja kyseinen yritys on suuri eurooppalainen vesiviljelylaitteiden ja kasviravinteiden valmistaja. CuttingBoard on pienille taimille ja pistokkaille tarkoitettu vesiviljelylaite. GHE:n tuotteita edustaa VP-Lux.
https://www.vplux.fi/fi/product/cutting-board-vesiviljelyjarjestelma-vegetykseen-ja-pistokkaille/861


Laitteen toimintaperiaate on lopulta hyvinkin yksinkertainen. Kannessa on verkkoruukut 27 kasville jotka yleensä ovat jo idätetty pienissä kivivillakuutioissa. Kannen alla oleva säiliö on 13 litran vetoinen ja sen pohjalla on kaksi pitkää ilmakiveä joihon kaksi pientä letkua tulee kiinni, toinen pää letkuista tulee Hailean ilmapumppuun, joka tauotta puhaltaa ilmaa veteen ilmakivien kautta ja hapettaa ravinneliuosta jonne kasvien juuret kasvavat. Veden pinta kannattaa pitää kivivillakuutioden pohjan tasalla tai hiukan yli niin että ne pysyvät koko ajan märkänä. Tämän vuoksi veden pinnan korkeutta on hyvä tarkkailla lähes päivittäin. Laite on nyt viikon verran ollut käytössä eikä vettä ole vielä tarvinnut lisätä kun kasvien juuristo on vielä pääosin kivivillakuutioiden sisällä.

Ilmapumppu on käynnissä ja kuvasta näkyy miten tehokkaasti pumppu hapettaa vettä, pumpun tehoa voi vielä säätää portaattomasti, kuvassa puhallusteho on maksimissaan. Kyseistä vesiviljelysysteemiä kutsutaan yleensä bubbleriksi.

Laitteessa on nyt muutamia kivivillassa olevia pieniä chilin taimia jotka ovat kasvattamassa bubblerissa juuriaan. Todennäköisesti kokeilen laitetta vielä pistokkaiden kanssa.

Juuret ovat lähteneet kasvamaan ravinneliuokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti