lauantai 19. tammikuuta 2019

Novarbon kasvualustat

Novarbo on ammattikasvihuoneviljelyyn käytettävien kasvualustojen ja kasvihuoneteknologian valmistaja. Yritys kuuluu Biolan konserniin ja Biolanin nimellä myytävät tuotteet ovat taas suunnattu lähinnä kuluttajapuolelle. Novarbon ammattiviljelijöille suunnattuja tuotteita ei ole tavallisille kuluttajille ollut aikaisemmin tarjolla..

VP-Luxilla on nyt valikoimissa neljä erilaista Novarbon kasvualustaa, jotka nyt ovat myös kaikkien kuluttajan saatavilla. Kasvualustojen pussikoot ovat 50-70 litraa ja sain VP-Luxilta testattavaksi nämä kaikki kasvualustat. Ensi tutustumisen perusteella kaikki kasvualustat poikkeavat selvästi mm. rakenteensa puolesta esim. Biolanin nimellä myytävistä tuotteista. Suurin ero tulee juuri siinä että kaikki tuotteet ovat hyvinkin hienojakoisia ja tasalaatuisia, markettien pussimullissa yleensä olevat nöyhtä, kokkareet, puunpalaset ja muut epämääräisyydet loistavat poissaolollaan ja tuotteet ovat täyttä tavaraa. Kasvualustat on selvästi tehty ammattikäyttäjiä silmällä pitäen. Esittelen tässä nyt neljä Novarbon kasvualustaa, joita kaikkia on nyt siis saatavana VP-Luxilta.
https://www.vplux.fi/fi/category/kasvualusta-kasviravinteet-ja-lannoitteet/118

Novarbo kylvöseos on näistä kaikkein paksuinta, mutta kuitenkin hienorakeista ja hyvä käsitellä pieniinkin lokeroihin tasalaatuisuuden vuoksi. Kylvöseos on tummaa turpeen ja hiekan seosta jota on lannoitettu broilerinlannalla. Kylvöseosta pääsin kokeilemaan jo viime vuonna ja tänäkin vuonna olen siihen kylvänyt muutaman rocoton, se on toiminut taimikasvatuksessa erinomaisesti ja sitä on mukava käyttää.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-luomu-kylvoseos-50l-novarbo/10287

Novarbo kasvuturve B2 on vaaleaa seulottua rahkaturvetta joka on myös lannoitettu. Tämäkin tuote on erittäin ilmavaa, hienojakoista ja kevyttä. Se tuntuu jo pelkästään kädessä paljon laadukkaammalta tasaisen rakenteensa puolesta kuin muut eri valmistajien pussiturpeet joita kaupoissa eri nimillä myydään. Varmaankin käytän tätä turvetta ainakin tomaattien kasvatuksessa.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-kasvuturve-b2-70l-novarbo/10290

Novarbo kevyt ruukutusmulta on sitten vieläkin kevyempää ja ehkä myös hienojakoisempaa kuin edelliset tuotteet. Kevyt ruukutusmulta soveltuukin erinomaisesti juuri heikkojuurisille kasveille. Tätä peruslannoitettua ruukutusmultaa suositellaankin erityisesti ruukkukukille ja viherkasveille.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-kevytruukutusmulta-50l-novarbo/10289

Novarbo Mossgrow on turpeen ja rahkasammaleen seosta joka on myös erittäin kuohkeaa ja ilmavaa. Tätäkin kasvualustaa on miellyttävää käsitellä jopa ihan paljain käsin koska mitään kokkareita ei ole mukana. Seoksella on myös hyvä vedenpidätyskyky ja se on lannoitettu broilerinlannalla. Mossgrow on erittäin mielenkiintoinen sammalpohjainen tuote jota tulen kokeilemaan ainakin rocotoamppeleissa ja isommissa ruukuissa ensi kesänä.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-luomu-mossgrow-50l-novarbo/10288
Kaikki kasvualustat on pakattu hyvinkin samanlaisiin pusseihin kuten ammattituotteet yleensä ja vain pussin alareunassa olevasta tekstistä selviää mikä tuote on kyseessä. Pakkauskääreestä huomaa heti että näitä ei ole valmistettu kaupoissa myytäviksi kun kaupalliset "taimimulta" -tyyppiset tekstit puuttuvat. Vain pieni punainen Biolan -teksti kertoo että tuote kuuluu kyseiseen konserniin.

VP-Luxin kautta on nyt jokaisella ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokeilemaan näitä erittäin laadukkaita ammattilaisille suunnattuja tuotteita joista varmasti tavallinenkin harrastaja hyötyy. Mikäs sen hienompaa kuin istuttaa ensi kesän kesäkukkia ruukkuun jossa on erittäin hienojakoista ruukutusmultaa. Itse odotan innolla että pääsen noita kaikkia testaamaan ja sitä mukaa kun saan eri kasvualustoja käyttöön niin niistä myös kerrotaan blogin päivityksissä jatkossakin. Varmaan jo viikonlopun aikana Mossgrow tulee käyttöön kun ruukutan rocotoja isompiin ruukkuihin. Mielenkiintoinen kausi nyt edessä huipputuotteilla.

2 kommenttia:

  1. Moi! Sekoitatko näihin vielä jotain vermikuliittia tms.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, en usko että on tarpeellista lisätä mitään koska nuo ovat niin ilmavia ja keveitäkin maa-aineksia.

      Poista