sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Pepino tekee hedelmiä

Pepino Dulce on ollut erittäin mukava positiivinen yllätys tänä vuonna, se nimittäin lähti tekemään hedelmiä alkukesästä runsas kuukausi sitten. Pepino kukki huhti-toukokuussa ja nyt kasvissa on jo useita varsin suurikokoisia hedelmiä kehittymässä, jotka ovat väriltään hailakan vihreitä ja muodoltaan kartiomaisia. Pepinon kukinnasta oli blogissa juttua toukokuun puolessa välissä.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2018/05/eksoottiset-kasvit.html

Pepino on idätetty siemenestä edellistalvena ja se selvisi hädin tuskin hengissä viime talvena viileässä ja pimeässä kasvihuoneessa. Jos kasvi selviää tästä vuodesta, niin tuon sen varmaan sisälle talvehtimaan seuraavaksi talveksi, kasvi ei nimittäin ole kovin suuri, ehkä 70-80 senttiä korkea, uuden isomman ruukun se sai keväällä.

Pepino on siis varsin eksoottinen tropiikin kasvi joka on nyt viihtynyt kohtalaisesti Euro-Serren kasvihuoneessa. Itse kasvi on hieman ränsistyneen ja huonovointisen oloinen, mutta hedelmät kasvavat normaalisti. Mitään käsitystä ei ole siitä minkä kokoisiksi ja millaisiksi nuo hedelmät kypsyvät ja koska niitä pääsisi maistamaan. Kaupan Pepinothan ovat pyöreitä, pehmeitä ja vaalean kellertäviä, joissa on violettia raidoitusta. Näissä hedelmissä ei ainakaan vielä ole näkyvissä mitään raitoja hedelmissä.


2 kommenttia:

  1. No jopas! Tämä on aivan uusi tuttavuus! Kirjoitathan sitten miten loppukausi menee ja miltä maistuu! 😊👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, itse ihastuin tuohon hienoon hiukan persikantyyppiseen hedelmään toissavuoden Perun matkalla joten pitihän sitäkin kokeilla. Tosin tuosta ei välttämättä tule yhtään niin maukas kuin alkuperäisissä olosuhteissa kasvanut, mutta katsotaan miten käy.

      Poista