tiistai 17. heinäkuuta 2018

Jättipaprika kypsyi

Heinäkuun helteillä kypsyi myös jättipaprika Aurelio F1. Tämä paprika on siitä erikoinen että hedelmä on todella suurikokoinen. Siemenpussissa oli kuva paprikasta joka on puolet pienempi kuin minulla kasvanut, Siemenpussin kuvan mukaan se on kuin normaali kaupan vihanneshyllyn paprika.
Paprika Aurelion esittelin blogissa kesäkuun alkupuolella runsas kuukausi sitten.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2018/06/aurelio-f1-jattipaprika.html

Ensimmäisen lähes maanrajassa kypsyneen paprikan keräsin vasta nyt, vaikka se oli ollut kypsänä jo lähes pari viikkoa, Ehkä ihan hyvä, sillä paprika on varsin makea, mehukas ja erittäin hyvän makuinen. Kuorikin oli jo sopivasti pehmennyt, mutta ylikypsä tämä ei kuitenkaan ollut. Kaupan lajikkeet Aurelio päihittää mennen tullen ja onhan se itse kasvatettu joka lisää sen arvoa.

Painoa tälle ensimmäiselle yksilölle tuli lopulta yli 300 gr. Yhtä suurta ja painavaa paprikaa tai chiliä en ole ennen kasvattanut. Kasvissa on useita muita hedelmiä kasvamassa ja ne ovat vielä kehittymässä, mutta muoto on ihan samanlainen pitkänmallinen kuin tässä paprikassa. Seuraavia kypsiä paprikoita saa odottaa varmaan pitkälle elokuuhun, tosin muiden hedelmien kehitys varmaan nyt nopeutuu, kun tämä jätti lähti pois kasvista hidastamasta niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti