lauantai 14. heinäkuuta 2018

Poona Kheera - ruskea kurkku

Poona Kheera on erikoisin kurkku mitä olen kasvattanut. Loppuvaiheessa kurkun väri muuttuu ruskeaksi ja pinnassa on samanlaista korkkautumista kuin joissakin chileissä. Parhaimmillaan kurkku on pienempänä ja vihreäpintaisena niin kuin kurkut yleensä. Maultaan Poona Kheera on ihan hyvä peruskurkku. Siemenet ovat TomatoEdeniltä.http://tomatoeden.com/?177,cucumber-poona-kheera


Vaikka itse en ole mikään suuri tuorekurkkujen ystävä niin ihan hyvä ja hauskannäköinen lajike tämä kuitenkin on. Satoa se tekee kasvihuoneessa paljon paremmin kuin ulkona, joka on varsin luonnollista, kun se on intialainen perinnelajike joka on tottunut lämpimiin olosuhteisiin.

Tämä kuva ruskeasta kurkusta tuli otettua jo ihan liian kypsästä yksilöstä. Siemenet ovat jo osittain kovettuneet ja kurkku on tiivis ja puiseva eli ylikypsänä se käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin kurkku. Pinta pysyy loppuun asti samanlaisena eikä kellastu niin kuin ylikypsät kurkut yleensä.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kurkkulajike, vaan on väriltään niin erilainen mihin on totuttu ja makuhan on tietysti pääasia.

    VastaaPoista
  2. Onpa jännän näkoinen kurkkulajike. Voisinkin kokeilla tuota sitten kun on se kasvihuone. Kurkut ovat ihan minun lempparikasviksia😊

    VastaaPoista
  3. Voin suositella tuota koska maku on ihan OK peruskurkkua, bonus tulee hyvin persoonallisesta ulkonäöstä jos sille antaa arvoa.

    VastaaPoista