maanantai 2. lokakuuta 2017

LED Spider COB 432W - syksyn valo

Yksi mahtavan rocotokauden merkittävimpiä tekijöitä on ollut yksi parhaista kasvivalaisimista mitä tiedän. VP-Luxin edustama LED Spider COB 432W. http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=6/562

Kasvivalaisimia en käytä sadotukseen, vaan hyvien taimien kasvattamiseen. Ilman hyviä taimia ei tule myöskään huippusatoja, ja tänä vuonna satoa tulee valtavasti uusista perulaisista rocotoista. Yksi merkittävä tekijä taimikasvatuksessa oli LED Spider COB 432W
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2017/03/rocotot-kasvihuoneessa.html


Rocoto Orange Ollantaytambo on vihoviimeinen tämän kauden perulaisista rocotoista josta ei ole vielä tullut satoa, yksi väriä vaihtanut podi toki on kasvissa. LED Spider COB pääsi vielä viimeistä kertaa töihin tämän kauden merkeissä ja kasvihuoneen viidakon keskellä se saa nyt kypsyttää Ollantaytambolaisen rocoton podeja, jotka ovat pimeydessä ja puristuksessa huoneen keskellä.

Huomenna illalla blogissa julkaistaan lajike-esittelyt kaikista uusista perulaisista rocotoista joita olen kasvattanut tänä vuonna. Lajike-esittelyt tulee ihan omalle välilehdelle ja se pitää sisällään mm. makuarviota sekä lähes 80 valokuvaa upeimmista rocotoista joita olen koskaan kasvattanut. Tästä listasta puuttuu vielä Rocoto Orange Ollantaytambo, jonka lisään sinne myöhemmin. Lajike-esittelyssä on 25 uutta ja ainutlaatuista rocotolajiketta. Kannattaa ehdottomasti palata blogin pariin huomenna illalla.4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa tosi hyvältä valaisimelta. Kiva kun julkaiset lajike-esittelyjä. - Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Vaatii melkoista sivilirohkeutta pitää tuollaista valaisinta kasvihuoneessa, joka ei ole laisinkaan tarkoitettu kasvihuoneoloihin. Muistaakseni Tukes poistatti jotain näitä malleja markkinoilta vuosi kaksi sitten puutteellisten eristysten takia. Jotain muitakin hazardia oli joita kiinalaiset harrastaa, mutta Tukes ei hyväksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti vaatii vielä suurempaa siviilirohkeutta kommentoida omalla nimellä tai kysellä asioista ennen kommentointia. Näyttää olevan joka vuotinen ilmiö kun kasvihuoneeseen tulee lamppu niin samalla ilmestyy tämän tyyppiset anonyymit kommentit, jossa kommentoija ei ole blogin vakituinen lukija eikä tiedä kasvihuoneen olosuhteista tai käytetystä valaisimesta yhtään mitään. "Muistaakseni" tyyppisiin kommentteihin haluaisin edes jotain selvitystä että mikä tässä on ongelmana ?

   Poista