maanantai 23. lokakuuta 2017

Euro-Serren kasvihuoneen syksy

Syksy on jo pitkällä ja lokakuukin jo loppupuolella. Euro-Serren kasvihuoneessakin syksy näkyy jo kaikkialla. Aurinkoisina päivinä huone lämpiää vielä yli +20 asteen, mutta muuten tuolla on koleaa ja kosteaa, monet kasvit ja vesiviljelylaitteet pitävät kosteutta yllä eikä aurinko enää kuivata huonetta kuten kesällä. Viiniköynnöksetkin ovat menossa talvilepoon ja pudottavat lehtiään, mutta avocado huoneen keskellä on kasvattanut vartta kesän aikana jo lähelle kolmea metriä.


Jättiläismäinen tomaatti Andine Cornue vetelee jo viimeisiään kasvihuoneen etunurkassa. Viikonloppuna tuli useita kypsiä jättitomaatteja vielä kerättyä, mutta maku ei ollut enää sama kuin kesällä. Muutama raakile on vielä kasvissa ja piakkoin tämäkin kasvi lähtee kohti kompostia.


Kauden lopusta en osaa sanoa vielä yhtään mitään kun perulaiset rocotot tekee jatkuvalla syötöllä satoa vaan lisää. Raakileita muodostuu ja kypsyy sekä satoa kerätään molemmista kasvihuoneista runsaasti viikoittain.


Jättirocototkin antavat satoa vielä jatkuvalla syötöllä ja ehkä suurin loppusyksyn yllättäjä on ollut erittäin paksulihainen Rocoto Surquillo 1

Rocoto Rellenoita tehdään nyt lähes viikoittain ja jättejä riittää pöytään varmaan lähes jouluun asti.

Kasvihuoneen pohjoissivu on jo lähes putsattu sadosta ja viherkasvu lähtee pois varmaan tulevan viikonlopun aikana.

Vanha villichili Lanceolatum sen sijaan heräsi loppukeväällä kuolleista ja viihtyy nyt hyvin syksyn viileydessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti