torstai 5. lokakuuta 2017

Lokakuinen sadonkorjuu

Sadonkorjuu perulaisten rocotojen suhteen jatkuu entisenlaisena vielä lokakuussa. Rocotot ovat todellakin hämmästyttäneet tänä vuonna, erityisesti podien koko on useimmilla lajikkeilla ollut todella suuri. Kymmenen eri lajikkeen hedelmän paino on jo ylittänyt 100 gramman rajan.

25 rocotosta on nyt saatu lajike-esittely blogiin valmiiksi ja se löytyy omalta välilehdeltä tuosta otsikkokuvan alta keskeltä. Lajikkeet on esitelty perulaisten kaupunkien mukaan joista ne löytyivät, ja siinä järjestyksessä kuin matkareitti Perussa kulki lähes vuosi sitten.
Perulaiset rocotot - lajike-esittelyt


Rocoto Cuzco Manzano Amarillo ja suurimmat podit ovat jättirocotojen painoissa vaikka kyseessä ei sellainen ole. Keskipaino on ollut 100 gramman paikkeilla joten kovinkaan montaa podia ei tarvitse puskasta noukkia niin on jo kilo plakkarissa.

Ja loppua ei näy kun satoa on kasveissa vielä kymmeniä kiloja jäljellä osa kypsänä ja paljon vielä raakoina. Kohta ei vaan auringon valoa enää ole riittävästi tarjolla ja sadon laatu rupeaa jo kärsimään, mutta sillä ei ole enää mitään merkitystä kun kaikkea on tullut jo moninverroin enemmän kuin riittävästi.
2 kommenttia:

  1. Ihanaa satoa olet saanut. Hyvää herkuttelua tiedossa talven mittaan. - Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja mukavaa viikonloppua myös sinne

      Poista