torstai 12. lokakuuta 2017

Airrex AH-300 -syksyn lämmitin

Syksy on jo pitkällä ja kasvihuoneen lämmitinkin on taas tullut käyttöön. Airrex AH-300 -diesellämmitin jäi huoneeseen koko kesäksi, vaikka se piti siirtää huoneesta pois. Se oli koko kesän valmiudessa, ja kun huoneen lämpötila ei laskenut alle 10 asteen moneen kuukauteen niin se ei käynnistynyt kertaakaan. Yksi parhaista ominaisuuksista lämmittimessä on tuo vaivattomuus, kun monen  kuukauden jälkeen se taas käynnistyi kun huoneen lämpötila tippui alle kymmenen asteen, jonne minimilämpö oli asetettu keväällä.
https://www.rexnordic.com/fi/kategoria/diesel-lammittimet

Kuluneella viikolla on ollut erittäin sateista, jonka vuoksi kosteus huoneessa on noussut merkittävästi. Olen nyt muutamana päivänä asettanut lämmittimen käynnistymään kun huoneen lämpötila laskee alle +13 asteen, jotta huoneen kosteutta saa edes hieman laskettua. Aurinkoisena päivänä lämpötila Euro-Serren kasvihuoneessa nousee kuitenkin edelleen helposti yli +20 asteen.

Syksyisen kasvihuoneen suurin ongelma on varmaan kasvitauti nimeltä harmaahome, joka kostealla säällä kehittyy nopeasti itiöistä. Harmaahome pilaa herkimmin hedelmiä ja leviää myös nopeasti kasvien leikkaushaavoista. Syksyllä kasvit ovat heikoimmillaan kun valon määrä muutenkin vähenee.

Itselläni harmaahome ei ole kovin suuri ongelma ollut Euro-Serren huoneessa, vaikka siellä kosteus on rajusti noussutkin varsinkin kuluneen viikon aikana. Chilejä on rajusti leikelty ja pariin haavakohtaan harmaahometta on ilmestynyt, kuten myös huoneen ainoaan tomaattiin. Nämä kaikki kasvit menevät kuitenkin kompostiin kauden jälkeen. Viimeiseen viinirypäleterttuun home on tarttunut kuten kuvasta näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti