tiistai 26. syyskuuta 2017

Rocotot saaristossa

Lähes kolme kuukautta ehti kulua edellisestä blogipäivityksestä joka koski noita saaristoon siirrettyjä rocotoja ja lähinnä Rocoto San Pedro Rojoa.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2017/07/rocoto-san-pedro-rojo.html

Rocotot ovat viihtyneet tuolla meren äärellä varsin mukavasti ja muutama kypsäkin on puskista saatu. Ennen viime viikonloppua kasvit olivat olleet kolme viikkoa oman onnensa nojassa ja kasteluvettä säiliöistä oli kulunut yllättävänkin vähän kun sateita syyskuussa on riittänyt.

Pahimmalla paikalla tuulten armoilla ovat olleet Rocotot San Pedro Rojo ja Quantash. Kasvit ovat kesän aikana kasvaneet suuriksi ja elo-syyskuun vaihteessa molemmat olivat kaatuneet kalliolle viikolla kun oltiin poissa, mitään suurempaa vahinkoa ei sattunut. Kasveja on myös jo leikelty pienemmiksi ja nyt tuolla on isot kivet painona ruukuissa, lisäksi kasvit on sidottu narulla takana olevaan suureen kiveen kiinni.

Rocoto Quantash lähti tekemään todella myöhään hedelmiä joista ei suuria enää voi kasvaa. UV on tarttunut voimakkaasti hedelmiin ja värjännyt ne lähes mustiksi.

Rocoto San Pedro Rojo tekee mukavasti satoa ja ensimmäiset hedelmät vaihtavat väriään. Tämä kasvi on kaikkein satoisin rocoto kesämökillä.

Vähän sivummalla kalliolta ja tuulilta olevat kaksi rocotoa ovat kasvaneet jo yli 1,5 metrin kokoisiksi.

Rocoto San Pedro Amarillossa on myös ihan kohtuullisesti hedelmiä, toivottavasti ehtivät vaan kypsyä ennen pakkasia. Ensimmäiset väriä vaihtaneet ovat kauniita podeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti