lauantai 5. elokuuta 2017

Satokausi alkanut

Satokausi on nyt todenteolla alkanut ja tämä osaltaan hiljentää blogia kun lähes kaikki liikenevä aika menee nyt sadonkorjuuseen, jatkojalostukseen ja myös kasvustojen karsimiseen. Tähän aikaan vuodesta on myös blogilla lukijoita kaikkein vähiten, joten harvempi päivitystahti on muutenkin paikallaan.

Erityisesti aikaa menee nyt jatkojalostukseen mm. tomaattikastikkeiden, ketsuppien ja hillojen muodossa kun puutarhan marjat antavat myös satoa. Rocotojen savustukset alkavan parin viikon sisällä. Tomaateista tulee runsaasti satoa tänä vuonna kuten jo aikaisemmin totesin ja rocotojen pääsato kypsyy nyt kasvihuoneissa. Ulkona podeja kypsyy vielä varsin harvakseltaan.

Rocoto Peru Rojo
Uusien perulaisten rocotojen esittelyt ja makuarviot siirtyvät nyt loppukauteen, koska muutaman tuoreelta maistetun podin perusteella ei ole järkevää lajiketta arvostella. Kun erilaiset jalostusmuodot on käyty läpi, niin ollaan jo paljon viisaampia. Rocoto Cuello Rojo Ollantaytambo on osoittautunut mm. erittäin hyväksi lajikkeeksi juuri rocotoketsuppiin.

Ulkona on vielä rocotoja paljon raakileina 

Rocotoketsupin valmistusta

Tässä tulossa mustaherukkahilloa Puno Amarillolla höystettynä.


2 kommenttia:

 1. Hyvä idea sotkea viinimarjoihin rocotoa. Edellyttää tietenkin että marjoja on ylimäärin. Meillä saattaa muuten tulla hiukan sanomista.
  Omena-rocoto, omena-kurpitsa-rocotososeet on jo toimiviksi testattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinimarjoihin en ole chiliä ennen laittanut karviaishilloon kylläkin. Ihan hyvin rocoto sopi kirpeään mustaherukkaan ja kun marjoja tuli erittäin runsaasti tänä vuonna niin sain osan omaan käyttöön kokeiluun.

   Poista