maanantai 28. elokuuta 2017

Rocotojen muutto sisälle

Syksy painaa nyt jo vääjäämättä päälle ja parina viime vuorokautena yölämpötilat ovat jo tippuneet +5 - +6 asteen paikkeille. Talon päädyssä räystään alla olleet rocotot olen nyt saanut kaikki siirrettyä sisälle Euro-Serren kasvihuoneeseen, jossa diesellämmitin on ollut valmiudessa koko kesän. Satoa täynnä olevaan Monexin kasvihuoneeseen siirsin myös lämmittimen sunnuntai-iltana.

Kaikkein kovin työ oli siirtää sunnuntai-iltana tupla autopotissa olleet kaksi rocotoa sisälle. Ruukun koko on vain 8,5 litraa, mutta yli kaksimetriset kasvit olivat ihan täynnä satoa, josta suurin osa vielä raakana. Leikkasin kasveista ylimmät ylimääräiset isot haarat pois joissa ei ollut podeja, sen jälkeen niputin toistakymmentä haaraa kaksimetriseen tukikeppiin, joka on toisessa kasvissa. Kuljetusta varten kiedoin vielä kuplamuovia runsaan metrin matkalta kasvien ympärille. Kahden hengen voimin paketti lähti sitten kohti kasvihuonetta. Painoa paketilla oli niin paljon etten pystynyt sitä yksin kantamaan, Autopot alustassa olleet kasvit raahattiin ensin osittain nurmikkoa pitkin ja loppumatka meni varastosta löytyneellä rullakolla. Kasvit sain lähes vahingoittumatta huoneeseen, mutta muutama podi niistä irtosi.

Rocoto Cuzco Manzano Amarillon suurin irronnut podi oli 133gr, ja tämä lajike ei ole edes jättirocoto. Molemmat kasvit ovat aivan täynnä satoa ja saavat nyt olla kasvihuoneessa niin kauan kuin on tarvis ainakin pitkälle lokakuuhun.


Rocoto San Pedro Rojo, toinen cuzcolaislajike jossa on vain yksi kypsä podi, mutta raakileita valtavasti, jotka varmasti lähtevät nyt vauhdilla kypsymään lämpimässä kasvihuoneessa. Hämmästyttävää molemmissa kasveissa on myös erittäin suuret podit alkuperäisiin verrattuna. Cuzco Manzano Amarillossa podien keskipaino on varmaan 100 gramman paikkeilla tai jopa yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti