torstai 31. elokuuta 2017

Kurkkukauden lopetus

Kasvihuoneen kurkkukausi tuli nyt myös lopetettua jo elokuun lopulla. Satoa tuli lopulta ihan riittävästi ja kasvusto oli jo päässyt aika huonoon kuntoon, kun sitä ei pahemmin hoidettu enää viime viikkojen aikana. Tilaa ja erityisesti valoa tarvitaan nyt syksyn kynnyksellä rocotoille jotka täyttävät huoneen.

Viimeinen sadonkorjuu tuotti vielä vajaat viisi kiloa kurkkua. Lähes neljästä kilosta tein lopulta rocoto-etikkakurkkuja kuinkas muuten.

Kurkut kasvoivat NFT-linjastossa jonne jäi vielä hienosti satoa tekevä tomaatti Andine Cornue. Kasvatuskaukalon pohjalle oli muodostunut tasainen parin sentin juuristomatto kurkuista ja tomaatista, jotka lopulta pärjäsivät hyvin yhdessä.

Myös kasvihuoneen ylimääräistä rocotokasvustoa tuli viikolla karsittua aika rajustikin. Pikkuhiljaa huone rupeaa tulemaan syyskuntoon.

2 kommenttia:

 1. Tervehdys!

  Huomasin blogissasi vuoden 2016 julkaisussa näkyvän kuplamuovisen kasattavan kasvihuoneen. Kysyisin, mistä olet sen hankkinut? Olen etsinyt vastaavaa kuplamuovista metallirungolla varustettua kasvihuonetta kasvihuoneeni sisälle syksyä pidentämään ja kevättä aikaistamaan.
  Mistään ei vain tunnu tällä hetkellä sellaista löytyvän:/
  Terveisin Roope Korhonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Willab Gardenilta noita löytyy ja on sen verran tukevakin että voin suositella.

   http://www.willabgarden.fi/produkt/talvehtimishuone/1556-1259

   Poista