maanantai 14. elokuuta 2017

Viinirypäleistä hieno sato

Viinirypäleistä tulee ihan mukava sato myös tänä vuonna sekä kasvihuoneissa että ulkona. Molemmissa kasvihuoneissa olleet viiniköynnökset jäivät kokonaan rocotojen jyräämäksi ja monet rypäletertut ovat kypsyneet syvässä pimeydessä.

Aitoviiniköynnös Merlot on antanut satoa jo monta kuukautta Euro-Serren kasvihuoneessa. Chardonnayssa on myös vielä rypäleitä, mutta terttuja kypsyi huomattavasti vähemmän. Näiden aitoviiniköynnösten satokausi alkoi jo alkukesällä ja varsinkin Merlotista on tullut jo monta kiloa rypäleitä. Jos sama kehitys jatkuu ensi vuonna niin sitten voisi jo ajatella punaviinin valmistusta, nyt rypäleet on kaikki syöty tuoreeltaan.


 Zilga ehtii sittenkin kypsyttämään marjansa. Ulkona kasvava Zilga heräsi tosi myöhään keväällä ja kylmän kesän vuoksi näytti jo siltä että rypäleiden on mahdotonta kypsyä. Parin viikon lämmin jakso on saanut rypäleiden kasvun kovaan vauhtiin ja ensimmäiset marjat alkavat jo vaihtamaan väriä ihan oikeassa aikataulussa. Zilgasta tulee nyt hyvä sato joka kokonaisuudessaan mennee mehuksi.


Supaga kasvaa Monexin kasvihuoneessa ja rypäletertut rupeavat nyt olemaan kypsiä. Nämäkään tertut eivät paljoa ole valoa saaneet ja kasvaneet pääosin rocotokasvuston seassa. Satoa tulee normaaliin tahtiin ja nämä menee käyttöön tuoreena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti