sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Rocotojen nosto kasvimaalta

Alkukesällä kasvimaalle päätyi neljä ylimääräistä rocotoa jotka tänään tuli nostettua ylös ja siirrettyä ruukuissa lämpimiin kasvihuoneisiin kypsyttämään loppusatoaan. Varsinaisesti mikään kiire siirrolle ei ollut kun hallan uhkaa ei ole ainakaan seuraavan viikon aikana. Kasvihuoneissa oli nyt tilaa ja tänään oli aikaa siirtää kasveja.Rocoto Surquillo 1 oli ainoa jättirocoto joka kesän oli kasvimaalla. Surquillo menestyi ihan mukavasti savimultaisessa rajoittamattomassa kasvualustassa ja monet podit ovat todella suuria. Kun ne kypsyvät joskus kasvihuoneessa, pääsen ne sitten punnitsemaan, mutta arvio on että useista podeista tulee yli 150 grammaisia.

Mitään jättisatoja ei kasvimaalta voi odottaa varsinkin kun taimet olivat istutusvaiheessa kaikkein vaatimattomimpia. Mielestäni chiliharrastajat karsastavat ihan turhaan C.pubescens suvun kasveja, joiden kasvattamista ja sadottamista pidetään vaikeana. Nämäkin rocotot ovat olleet huonolla hoidolla varsin viileänä kesänä. Lannoituskin on ollut hyvin satunnaista ja tärkeimmät ravinteet kasvit ovat imeneet kasvimaan laatikossa olevasta savimullasta, jonne keväällä tuli lisättyä hieman kompostia mukaan.

Kasvimaalla ollaan sitten luonnon armoilla ja pari Surquillon podia on menetetty parempiin suihin.


Kasvit siis kaivoin ihan lapiolla ylös ja nostin ne ruukkuihin. Ennen siirtoa haarat, joissa oli useita podeja, piti niputtaa joko tukikeppiin tai sitten kasvin pystyrunkoon. Kasvit olivat kuitenkin sen verran pieniä että siirto oli aika helppo tehdä.

Satoa kasveissa on vaihtelevasti ja kyllä tuolta useampi kilo tulee yhteensä podeja. Tuskinpa Suomen oloissa minkään muunkaan chililajin kasvista voi enemmän satoa saada kasvimaalla.

Kasvien siirto onnistui lopulta niin hyvin että yksikään hedelmä ei irronnut mistään kasvista. Kypsiä hedelmiäkin on jo useita.

Rocotojen runko oli jo ehtinyt osittain puutua puumaiseksi kasvimaalla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti