keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Wilma käynnistyi

Viime kaudella hienosti toiminut vesiviljelylaittteisto Wilma Small Wide 8 on taas laitettu Euro-Serren kasvihuoneessa toimimaan.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2016/03/wilma-small-wide-8.html

Wilma on samassa paikassa kuin viime vuonna kasvihuoneen päätyseinällä. Kasvit ovat tuolla varsin vaatimattomia kun lähes kaikki panostukset on tämä vuonna laitettu perulaisiin rocotoihin. Wilmassa on nyt sitten kaikki loput kolme chililajia jotka saivat siirron Wilmaan suoraan Nutriculture X-Stream taimihydrosta jossa vielä jäivät lähes kokonaan Naranjillan 50 senttisten lehtien jyräämäksi. Edessä vasemmalla on Aji Limon Yellow c.chinense ja tyhjän ruukun toisella puolella Leek c.annuum. Aji Amarillo c.baccatum on kaikkein vaatimattomin chili ikkunarivin oikeassa reunassa. Lisäksi Wilmassa on kolme ylimääräistä rocotoa ja basilika, yksi paikka on tyhjä ja siihen pitäisi vielä jotain keksiä.

 Leek teki taimihydrossa jo jopa podeja ja se tulee olemaan ensimmäinen chili joka tänä vuonna antaa satoa.

Hailean vedenlämmitin on nyt ollut käytössä pari kuukautta ja se on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi laitteeksi.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2017/01/kasvatustarvikkeita-ensi-kauteen.html

Kuukauden se piti lämpimänä Monster NFT:n yli 200 litran resoa ja lisäksi olen sillä lämmittänyt vettä muissa isoissa vesiviljelylaitteistoissa kun ne on otettu käyttöön. Wilman 85 litraan säiliöön kannoin ulkoa tynnyreistä jääkylmää vettä, jonka vedenlämmitin lämmitti muutamassa tunnissa n. 16 asteiseksi. Tämä nopeutti huomattavasti laitteiston käyttöönottoa kun jääkylmää vettä ei ole hyvä kasveille antaa.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=171/675

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti