sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappuperunat kasvihuoneesta

Kyllä nyt kelpaa kun uudet perunat sai vappuna omasta kasvihuoneesta. Nyt ei voi sanoa että perunat nostettiin maasta vaan niitä kaiveltiin Potato Barrelin luukusta. Perunoiden lisäksi vappupöytään tuli kasvihuoneesta jääsalaatti Frilliceä ja tietysti tilliä perunoiden tykö kun Mammuth antoi ensimmäistä satoaan. Kasvihuoneiden satokausi on nyt todenteolla avattu.Perunoiden kasvusto on jo laonnut kun kasvaneet niin hurjasti lämpimässä huoneessa. Kun hallanvaara poistuu perunatynnyri työnnetään pihalle. Tomaatit kun eivät tykkää olla samassa tilassa perunan kanssa.

Uudet perunat on vaan upeita ja herkullisia.

Kasvihuonekurkun taimet pääsivät myös NFT:hen. Vesiviljelyä en ole ennen kokeillut kurkuilla joiden sato on viime vuosina ollut varsin heikkoa.

                     
NFT -kaukalon pohjalle tulee kuitukangasta jonne kasvit saavat levittää juurensa. Kuitukangasta NFT:hen saa VP-Luxilta.
Kurkkujen NFT-kaukalo tuli Euro-Serren huoneen etelä seinustalle pöydän alle. Pöytälevy otetaan rungosta pois kun kurkut kasvavat. Korkeutta seinustalla on kaksi metriä, jonka jälkeen leikkaan pituuskasvun poikki.

Avomaankurkut ja kesäkurpitsat itivät myös vappuna kasvihuoneessa.

Tänään tuli koulittua myös samettiruusut. Pluggboxissa tulee komeita taimia ja hieno juuristo. Samettiruusut pääsivät nyt kookokseen.

2 kommenttia:

  1. Wau, se "valehtelijoiden klubin" arvuutusleikin härpäke siis toimii. Ja noin herkullisen näköisiä perunoita. Onnittelut omavaraistaloudesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu kyllä tuo pömpeli vaan toimii vaikka vähän huteran oloinen onkin. Jotenkin epätodellista saada uutta perunaa jo nyt ja vielä omia.

      Poista