maanantai 23. toukokuuta 2016

Kesä tulee ja kasvit muuttaa ulos

Viikonloppuna muutti kasvihuoneista ulos lähes kaikki sinne menevät kasvit. Osa avomaankurkuista ja chileistä on vielä huoneessa. Kevätkelit näyttävät nyt erittäin lupaavilta ja hallaöitä ei ole luvassa enää tässä kuussa.

Kesäkukkien taimikasvatus onnistui hyvin. Vasemmalla pelargoni Tango Orange on jo rehevä ja ensimmäinen kukkanuppu muodostunut, myös samettiruusut tekevät nuppuja. Kuvassa lisäksi harjaneilikkaa ja yrttejä. Kaikki on kasvatettu siemenistä tänä vuonna.

Osa avomaankurkuista on koulittu isompiin ruukkuihin ja jäivät vielä juurtumaan kasvihuoneeseen, toinen puoli meni jo kasvimaalle.

Rocotoja ja baccatum Trepadeira do Werner ovat kasvimaalla. Yksi rocoto on ollut tuolla jo pari viikkoa ja selvästi tukevoitunut, muuten kasvit ovat ylimääräisiä ja kaikkein vaatimattomimpia.

Molemmat talon päätykasvihuoneet ovat nyt käytössä. Toisessa on neljä chiliä Nutriculturen NFT:ssä ja sinne päätyi Doux tres Long des Langdes c.annuum, PI355814 c.baccatum ja kaksi ylimääräistä chinenseä. Toisessa kasvihuoneessa on neljä kasvia autopoteissa. Trepadeira do Werner c.baccatum, paprika Tasty Grill Yellow F1 c.annuum, Leek c.annuum ja Vezanka c.annuum.

Vezankan podit näyttävät siltä mitä luvattiinkin ja tämä on serbialainen perinnechili.

Kesämökille saaristoon päätyi myös yksi chili autopottiin. Viimeksi chilejä oli mökillä kolme vuotta sitten. Serrano c.annuum on erinomainen chili tuorekäyttöön ja isoksi venähtänyt kasvi oli kasvanut varsin pienessä ruukussa joka oli täynnä juuria.

Serranon kaverina autopotissa on minitomaatti Tiny Heart joka tekee myös hedelmiä. Kasveilla upeat merimaisemat ympärillä.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että taimesi on kasvaneet hyvin, eli on odotettavissa hyvää satoa kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aika tyytyväinen olen tämän hetken tilanteeseen. Kunhan ilmat vaan jatkuisivat samanlaisina niin eiköhän tuolta jotain leivän päälle ja ruokiin laitettavaa saa ihan riittävästi.

      Poista