torstai 30. heinäkuuta 2015

Pelargonit kukoistavat

Pelargonien kasvatus onnistui tänä vuonna varsin hyvin. Pelargonien siemenet kylvin tammikuussa. Taimien latvonnan tein huhtikuun alussa, jolloin otin kasveista myös pistokkaita. Pistokkaistakin suurin osa onnistui, ja niistä tuli ihan hienoja kasveja.
Pelargonien kukinta alkoi kesäkuun loppupuolella ja suuri osa kasveista päätyi terasseille ruukkuistutuksiin. Monia ylimääräisiä taimia jaoin sukulaisille ja tuttaville. Päätyipä yksi pelargoni myös hautausmaalle.
Pelargonien kasvatus on lopulta varsin helppoa. Taimikasvatusvaiheessa melko vahva lannoitus kannattaa jolloin niistä tulee paksurunkoisia vahvoja taimia. Nyt kun kasvit ovat ruukuissaan ja kukkivat, niin lannoitus on ollut varsin olematonta. Varsin niukasta kastelusta pitävät pelargonit ovat voineet terassilla hyvin, vaikka vettä taivaalta on tullut välillä aika tavalla tänä vuonna. Kesän jälkeen osa pääsee talvetukseen ja loput mennee kompostiin, koska kasveja on ihan liikaa säästettäväksi. Pelargonien siemenet tilasin Thompson & Morganilta englannista, ja tässä vielä esittely pelargonien kukinnoista.

Tango Orange F1

Geronimo

Picasso

Avanti Salmon

White Orbit F1

Summertime Lilac, riippapelargoni

Yksi puuttuu joukosta, Hollywood. Ilmeisesti annoin epähuomiossa tämän kasvin pois, koska ei löydy omista valikoimista. Varmaan siitäkin tuli hieno kukkiva kasvi.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti