keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Fat Rocoto Riesen Gelb

Minun chiliharrastukseni sai oikeastaan alkunsa vuonna 2009, vaikka joitakin markettien lajikkeita olin kasvattanut jo aiemminkin. Seuraavana vuonna kiinnostuin rocotoista ja Chilivaarin yllyttämänä osallistuin Chilemanin järjestämään Fat Rocoto Challenge 2010 -kilpailuun paksuimmasta rocotosta. Taisin olla TOP10:ssä jollain 17-18cm paksun Manzanon kanssa.
Kisan tuloksia en löydä enää mistään. Chilemanin sivutkin ovat kokeneet päivityksen ja ne on poistettu sieltä. Chilivaarin ja Chiliparkin blogeistakaan en tuloksia löydä, mutta olisiko ne jollakin jossain tallessa ?
 Olisi vaan mielenkiintoista nähdä sen aikaiset tulokset ja verrata näihin podeihin, sillä nyt näyttää kasvavan isoimmat koskaan kasvattamani chilihedelmät.


Saksalaisen rocotojalostustyön tulos tämäkin. Ylempi väriä jo vaihtanut rocoto kasvaa ihan rungon tyvessä, mutta isoimmat podit näyttää pulskistuvan tuolla metrin korkeudella. Vielä on 10 senttiä matkaa saksalaisten mittoihin, eikä sinne koskaan päästäkään koska kasvi saa kasvaa vapaasti tuottaen niin monta hedelmää kuin haluaa. Mutta silti, isoja nuokin ovat.

6 kommenttia:

 1. Komeita ovat.
  Olen minäkin hukannut nuo 2010 tulokset. Linkit häviävät, olisihan se pitänyt ymmärtää. Minä tulin silloin kait kuudenneksi 23,5 cm ympärysmitalla.
  Toissa vuonna Huru-ukko kasvatti jo isomman:
  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12739.msg265208;topicseen#msg265208
  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8283.msg117820;topicseen#msg117820

  Saksalaisfoorumilta löysin oman kisakuvani, 23,5cm
  http://www.capsamania.de/index.php?page=Thread&threadID=13058&pageNo=6

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että löysit edes nuo linkit. Muistin että Hurulla oli joskus joku jättirocoto, mutta en löytänyt foorumilta.
   Chilifoorumin Fat Rocoto juttua en haulla löytänyt mutta selvitti ainakin sen että en ollut kymmenen joukossa eli TOP20 taisi olla oikein. Sen muistin että sulla ja Hessillä oli suomen isoimmat rocotot, mutta sijoitukset hämärän peitossa.

   Poista
 2. Kisassa oli välituloksia ja minähän olin kärjessä vielä elokuussa, lokakuussa saksalaiset ajoivat ohi. Meillä oli pakkasia.

  VastaaPoista
 3. Joo saksalaisten loppurynnistys pisti silloin koko tuloslistan uusiksi, harkittua muiden kyykyttämistä.

  Jos joskus jotain vastaavaa vielä järjestetään niin aloitan tammikuussa ja lopetan joulukuussa. Leikkaamalla pidettävä kasvi kompaktina ja vain muutama podi saa kasvaa. Kesäajaksi ulos ja muuten kasvihuoneessa ja lannoitukset kuntoon, luulisi jotenkin pärjäävän jopa sakemanneille.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. On ja mitä siementen lähettäjältä olen kuullut niin pitäisi olla tulisia myös.

   Poista