Blogi jatkuu taas parin viikon tauon jälkeen. Blogin kirjoittaminen on lähiviikkoina kiinni lähinnä siitä paljonko aiheita riittää, sillä nyt olisi aikaa vaikka päivittäiseen kirjoitteluun.
Tällä hetkellä ja ainakin seuraavina lähiviikkoina olen lähes täysin kykenemätön itse hoitamaan mitään kasvejani. Perheen kauniimpi puolisko on hoitanut mallikkaasti säiliöiden täytöt, lannoitukset ja kastelun, joten kaikki näyttää hyvältä. Tavoitteet loppukaudelle ovat lähinnä siinä, että nykyiset satokasvit saisi pysymään hengissä siihen asti että nykyinen kehittyvä sato on niistä kerätty. Muuten katseet ja suunnitelmat pitää suunnata ensi vuoteen.
Tuholaisia
Kirvat ovat olleet minulla jokavuotinen riesa. Kirvat ovat yleensä ilmantuneet alkukesällä kun kasvit ovat olleet jo suuria, joten niistä ei ole kovin suurta haittaa ollut kuin joillekin yksittäisille kasveille. Tänä vuonna kirvoja ei vielä ole näkynyt. Chilit ja ainokainen paprika saivat Neem -käsittelyjä muutamaan otteeseen loppukeväästä josta ehkä oli apua. Lisäksi kevään ja alkukesän kylmyys on varmaan hidastanut kirvapopulaatioden syntymistä. Pääsy kasvihuoneeseen olisi kirvoille helppoa kun ovi on nyt päivisin auki ja oviverhot puuttuvat. kattoluukuissakaan ei ole mitään hyönteisverkkoja.
Sen sijaan toinen yleinen vitsaus kasvihuoneessani eli kaalikoin toukat ovat taas palanneet viime syksyn jälkeen. En reagoinut taaskaan tuholaisiin tarpeeksi nopeasti ja ennen juhannusta Leekin ja Gourmetin lehdissä oli kova kuhina. Podit ovat säästyneet, mutta lehdet syöty aika perusteellisesti. Sen jälkeen toukat levisivät lähes kaikkiin muihinkin kasvihuoneen kasveihin, mutta nyt taitaa vitsaus olla aisoissa ainakin toistaiseksi.
http://www.farmit.net/kaalikoi-0
Viime syksynä kokeilin ensimmäistä kertaa toukkien torjuntaan pyretriinipohjaista
Cooperin Bioruiskute S -torjunta-ainetta, se tehosi silloin erittäin hyvin. Nyt Monexin kasvihuoneen kasvit ovat saaneet käsittelyn pariin otteeseen, joten katsotaan mitä tapahtuu. Ainakin toukat ovat selvästi vähentyneet eikä lehtivahingot ole pahentuneet.
http://www.cooper-tuotteet.fi/cooper-tuotteet/cooper-bio-tuotteet/puutarhan-tuhohyonteisten-torjunta/cooper-bio-bioruiskute-s
Satonäkymät rocotojen suhteen ovat varsin hyvät ja lähes koko chilisato tulee tänä vuonna neljästä amppelista ja yhdestä NFT-rocotosta eli kovin montaa kasvia ei ole...nykyinen tilanne huomioonottaen voi sanoa onneksi näin
.
Ensimmäiset rocotot kypsyivät sopivasti ennen juhannusta, ja ensimmäisenä kypsyi aina nopea
PI585273, numeropubeja on amppelista kerätty nyt vajaat 10 kpl. Rocoton hedelmähän on parhaimmillaan vasta kun se on vähän pehmentynyt ja numeropubet kypsyvät todella nopeasti värinvaihdon jälkeen.
Rocoto Santa Natalia on minulle uusi tuttavuus ja ainakin positiivinen sellainen satoisuuden suhteen. Yhtään podia ei vielä ole kerätty, joten katsotaan miltä tuo maistuu sitten myöhemmin ja pääseekö jatkoon tulevina vuosina.
Rocoto PI593618 vaikuttaa myös satoisalta ja hedelmät tulevat hienoissa ryppäissä. Tämä pube pääsi kasvatuslistalle kuin varkain kun Riku lähetti yllärisiemeniä juuri ennen joulua. Idätys tapahtui vähän jälkijunassa muihin pubeihin nähden mutta alusta lähtien kasvu oli hyvää ja jo alkuviikkona kasvi kuroi muiden etumatkan kiinni.
Kukinta hiipuu aina kun tullaan heinäkuulle. Lämpötilat kasvihuoneessa eivät ole enää otolliset kukinnalle ja uusien podien muodostumiselle, ja kun kasvit ovat täynnä raakileita niin sen voimat menevät myös niiden kypsytykseen.


Pari vuotta sitten chilifoorumilta tutuksi tullut "jewelook" eli suoraan lattialta ylös kuvaaminen näyttää aina hyvältä ja podit löytää paremmin, vaikka podeja ja kasveja olisikin vähemmän.