torstai 14. toukokuuta 2015

Rootmaster ja samettikukat

Esittelin Rootmaster kasvatuslaatikon muutama kuukausi sitten ja ensimmäistä kertaa testailin sitä rocotojen idätyksessä viime talvena. Runsas kuukausi sitten idätin Rootmasterissa samettikukat jotka tänään tuli koulittua isompiin ruukkuihin. Monet taimet olivat jo varsin suuria ja juuristo levinnyt liikaa joten koulimisen olisi voinut tehdä jo aiemmin.
32 -paikkainen Rootmaster oli tupaten täynnä vaikka ihan kaikissa kennoissa ei kasvia ollutkaan.
                   
 
Rootmasterissahan on neljä 8-paikkaista kennostoa, jotka saavat narun kautta vettä laatikon pohjassa olevasta vesisäiliöstä. Varsin hyvin tuo narukastelu toimii ja riitti kun vettä lisäsi vain laatikon pohjalle. Muovikennoston saa kätevästi auki taimipaakkuja vahingoittamatta.

   

       
Samettikukkien juuristo oli kasvanut hyvin ja muutamien taimien kohdalla juuret olivat jo menneet keskenään sekaisin, joten pientä vahinkoakin koulinta aiheutti. Systeemin kehittäjien mukaan kennon sivussa olevien reikien tarkoitus on typistää juuria kun ne saavat ilmaa ja samalla vahvistaa niitä.

                                               
Samettikukat pääsivät nyt isompiin ruukkuihin ja altakastelumaton päälle. Noissa ruukuissa ne saavat kasvaa vajaan kuukauden jonka jälkeen osa viedään kesämökille ja loput pihamaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti