perjantai 22. toukokuuta 2015

Rocoto Riesen Gelb

Kasvien hoito on jäänyt varsin vähälle viimeisen parin viikon aikana kun tuon toisen kasvihuoneen rakennusprojekti on työllistänyt. NFT:ssä oleva Rocoto Riesen Gelb sen sijaan rupeaa jo hämmästyttämään ja saapi kasvi nyt oman päivityksen blogiin.
Tuossa on kehittymässä nyt jotain varsin suurta. Kasvien haarat on niputettu kasvihuoneen kattoon ja pisimmillään ne ovat jo miehenmittaisia, vaikka ollaan vielä toukokuun puolella.Riesen on jo varsin tuuhea ja pystyhaarat kasvavat nyt erittäin voimakkaasti. Kasvin kuvaaminen on jo varsin hankalaa kun mm. viiniköynnös on siinä vieressä ja sekin kasvaa hullun lailla. Kelit ovat olleet rocotoille varsin suotuisat muutenkin kun kevät on ollut viileä ja sateinen.

Isoin podi löytyy luonnollisesti alhaalta ihan rungon tyvestä. Erikoista on tuo muoto ja ei tämä ihan pienikään ole. Muodoltaan tämä on kuin tavallinen vihannespaprika. Uskaltanen jo veikata että painoltaan tuosta tulee oma ennätys chilinpodi mitä olen kasvattanut. Tälle kasville on nyt ihan oma lannoitusohjelmansa joka poikkeaa muista rocotoista jonkin verran.

Viime viikkoina podeja on ruvennut kehittymään myös tuonne kasvin yläosaan noin metrin korkeudelle, ja siellä niitä tulee jo ryppäissä. Maalis-huhtikuussa podeja jäi harvakseltaan vielä kiinni, mutta viime viikkoina niitä on tullut sitten enemmänkin ja kaikkiaan podeja kasvissa on ehkä parikymmentä. Erikoista mielestäni on myös se että kukka ei kooltaan poikkea kummemmin tavallisista rocotoista. Aikaisempina vuosina kun olen kasvattanut muita isoja rocotoja esim. punainen Riesen ja Giant, niin niillä kukatkin ovat olleet selvästi suurempia kuin tällä keltaisella jätillä.

Juuristo on kehittynyt hyvin tuonne kuitukankaan alle ja NFT:lle tyypillisesti se on kooltaan varsin vaatimaton kasvin kokoon nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti