sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Rocotot podittaa

Chileistä ei ole tänä vuonna ollut paljoa raportoitavaa koska kasveja on kovin vähän. Yhden Leekin (C.Annuum) lisäksi kaikki muut ovat rocotoja eli Capsicum Pubescensejä. Amppeleissa on neljä rocotoa, sekä NFT:ssä Riesen Gelb. Näistä viidestä kasvista tulee sitten tämän vuoden pääsato, lisäksi on muutama ylijäämäkasvi jotka menee ulos hallavaaran poistuttua.
Koska satoa on tullut aikaisempina vuosina yli tarpeen, ja tätä vuotta työllistää vielä toisen kasvihuoneen rakennusprojekti, niin siksi kasveja on nyt varsin vähän.
Rocotopainoitteinen chilikausi johtuu omista makumieltymyksistä. Tavoitteena on noin kymmenen kiloa satoa joista suurin osa menisi savujauheeksi. Kaikkea muuta rocotojalostetta on vielä riittävästi ainakin yhdeksi vuodeksi eteenpäin.

Vaikka kevät on tainnut olla huonoin ja sateisin miesmuistiin, niin silti amppelirocotot ovat viihtyneet mainiosti kasvihuoneessa, Viileässä ja valoisassa kasvit ovat kasvaneet hyvin ja kukinta ollut voimakasta, ja satoakin jo tulee ihan mukavasti. Auringon puutteen takia yksikään podi ei ole tosin vielä  kypsynyt.

Santa Natalia

PI585273

PI593618
Amppelirocotoista on tulossa jo mukavasti satoa vaikka ollaan toukokuun alussa. Näyttää varsin lupaavalta kesän grillikautta ajatellen.

Haarominen on ollut jo hyvin voimakasta joka suuntiin ja kasvien "siipienväli" on jo pitkälti toista metriä. Tuonne amppelirivistöön muodostuu varsinainen viherseinä kun kasvien haarat kasvavat lomittain toistensa sisään. Sadon painosta johtuvaan haarojen tukemiseen pitää ryhtyä toukokuun aikana. Rocoto PI593618:lla näyttää olevan kovin lamoava kasvutapa ja pari haaraa on tippunut jo amppelien alapuolelle.

Myös pystyhaarojen kasvu on jo erittäin voimakasta. Loppukesällä pystyhaarat menee jo harjalla poikittain.

Riesen Gelb on tehnyt heikosti hedelmää ja alhaalla on pari isompaa podia tulossa. Nyt näyttää tosin jäävän jo ylemmissä oksissa podit kiinni. Kukinta on edelleen voimakasta ja lannoitus on nyt hydro -painotteista lähiviikkojen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti