sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Euro-Serre Tropic Plus - lattia ja runko

Toinen viikko kasvihuonetyömaalla on ollut ilmojen puolesta jo huomattavasti parempi kuin ensimmäinen. Jokaisena päivänä ei ole töitä tehty ja nyt on perustukset valmiit salaojia ja täyttöjä myöten. Huoneen lattia on laatoitettu ja rungon kasaaminen aloitettu.


Kasvihuoneen 60cm korkea harkkoperustus on eristetty 50mm paksulla finnfoamilla ja samaa finnfoamia tuli myös huoneen lattialle.

NFT reson laatikko upotettuna kasvihuoneen lattialle. Laatikkoon tulee 2-osainen pistorasia 200 litran ravinnesäiliöön tulevia vesipumppuja varten.


Lattialaatoitus rupeaa olemaan saumausta vaille valmis.

Rungon kasaus alkoi pystytolppien asennuksella.

Seuraavaksi asennettiin sivu- ja päätyräystäät. 5 metrinen sivuräystäs on huoneen suurin ja painavin profiili, joten sen kiinnittäminen oli varsin työlästä, mutta kahden hengen voimin tämäkin onnistui varsin hyvin.

Pystyprofiilit ja tuet asennettiin seuraavaksi. Pariovien sivuprofiilit ovat erittäin tukevat ja niiden päälle tulee vielä paksu poikittaispalkki, joten oviaukko on erittäin vahvan oloinen. Muutenkin runko vaikuttaa varsin jämäkältä ja kasaamiseen meni aikaa n. 3 tuntia yhdestä virheestä huolimatta. Vaikka opiskelin koko talven kasausohjetta, niin silti laitoin pari profiilia ensin väärin kun vauhtia oli liikaa ja sen korjaamiseen tuhraantui ehkä puolisen tuntia. Muuten voi sanoa että kasaaminen on ainakin toistaiseksi ollut erittäin helppoa ja apulaista tarvitaan lähinnä pisimpien profiilien kannattamista varten.

Eiköhän tämä huone seiso riittävän suorassa.

Seuraavaksi on ohjelmassa huoneen harjakaton kasaaminen ja eiköhän harjakaisia päästä viettämään jo maanantai-iltana kun arki-iltaisin huonetta on vain mahdollista rakentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti