lauantai 2. toukokuuta 2015

Kasvihuone kesäkuntoon


Kuplamuovit tuli nyt purettua kasvihuoneesta ja nuo styrox-levyt poistettu kasvupenkkien päältä, tänään tuli sitten tomaatitkin istutettua maahan eli huone rupeaa olemaan taas kesäkunnossa. Kauemminkin nuo kuplamuovit olisivat voineet huoneessa olla, mutta kasvit olivat jo niin isoja että muovit oli vähän niin kuin pakko ottaa pois ettei tule vahinkoja. Yleensä kuplamuovit olen purkanut näihin aikoihin ja kaksi kuukautta ne ehti huoneessa olla tänä keväänä.
Mitään vahinkoja ei kasveille sattunut vaikka amppelirocotot ja viiniköynnökset olivat jo kasvaneet muoveihin kiinni, muutamia lehtiä kasveista aina irtoaa. Muovithan menevät poikittan tuolla huoneen sisällä ja kun sivuilta ujutan niitä tuonne huoneen keskelle, niin saan ne tiputettua yläkautta tuonne keskikäytävälle.

Yksi paali Kekkilä White 420 -turvetta tuli myös haettua tuonne kasvupenkkien täytteeksi. Varsinkin tomaatit ja chilit tykkäävät tästä hienojakoisesta turpeesta.

Tomaateista tuskin tulee puutetta tänäkään kesänä. Ensimmäiset amppelitomaatit tuli syötyä vajaat pari viikkoa sitten ja kohta noita rupeaa kypsymään enemmänkin. Firecrackerin kukinta lupaa satorikasta kesää


Salaattien suhteen ollaan omavaraisia varmaan syksyyn asti. Frisee salaatti Frillicen taimet olisi tarkoitus istuttaa kasvimaalle vielä viikonlopun aikana. Kuvassa mm. Lollo Rossaa ja Great Lakes -salaattia jotka jo syöntikelpoisia.

Rocoto Riesen Gelb pääsi lopulta kasvihuoneen paraatipaikalle eli aurinkoiselle etunurkalle ja haarat on nyt sidottu kattoon. Pisin haara on kohta miehen mittainen. Podeja kasvissa muutama. Nyt kun kasvia ei enää tarvitse siirrellä niin laitan lannoituksetkin tuonne resoon kuntoon että saadaan kasvuun vauhtia.

2 kommenttia:

  1. Komeita on siellä salaatitkin, hyvissä ajoin.
    Vaan miten saat etanat pysymään niistä loitolla? Täällä jos ulkona yrittää salaattia kasvattaa, nilviäisten suihin se menee. Tiivis kasvihuone lienee paremmin suojana kuin joku kasvutunneli.

    VastaaPoista
  2. Ei ole salaatteja etanat vaivanneet varmaan pariin vuoteen. Ei edes kasvimaalla vaikka siellä niitä salaatteja kasvaa joka kesä. Kyllä niitä yhteen aikaan täälläkin oli ja kasvihuoneessakin koska ovi on yleensä kesäisin auki, sinne on monille eläimillekin sapuskat katettuna kuin tarjottimelle.
    Ensimmäisiä salaatinlehtiä ja basilikaa on täällä nautittu jo tammikuussa asti kun kasvatus meni siinä samassa chilien kanssa lamppujen alla.

    VastaaPoista