sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kasvihuonetarvikkeita

Tulevaan kasvihuoneeseen tulee monia uusia tarvikkeita joita ei vanhassa huoneessa ole. Huoneessa on mukavampi oleskella ja viljellä kun on laadukkaat viljelytarvikkeet ja kasvihuoneen laitteistokin kunnossa. Tässä joitakin uuteen huoneeseen tulevia varusteita.

Bayliss MK7, automaattiset kattoluukun avaajat. Nämä on vähän järeämmät mallit kuin tavalliset ja tuota sylinteriä ei tarvitse ottaa pois talveksi. Nykyisen huoneen avaajistakaan en ole koskaan sylinteriä ottanut pois ja ne ovat toimineet moitteetta vuodesta toiseen.

Palma Heater 2 kw, Lämmittimen kuori on rosteria ja IPX4 roiskevesisuojattu. Tässä puhaltimessa on erittäin hiljainen käyntiääni. Tämä lämmitin ei mene varsinaisesti Tropic -huoneen lämmittämiseen ja sitä varten on hankinnassa vähän suurempi lämmitin. Tuolla lämmitetään todennäköisesti Tropicin sisälle tulevaa talvehtimishuonetta ja vanhaa kasvihuonetta.

Digitaaliset lämpötilatermostaatit Thermo1 ja Thermo2. Thermo1 on vähän pelkistetympi laite ja sillä ohjataan kasvatustunnelin lämpömattoa. Thermo2 termostaattia käytetään sitten varsinaisen huoneen lämmittimen ohjailuun.

 Jumbo Propagator - lämmitettävä kasvatustunneli jossa mm. altakastelupöytä matolla (matto puuttuu kuvasta) sekä lämmitysmatto. Kokoa tuolla 130 x 60 x 50cm. 50cm korkeudella tuolla kasvattaa jo isojakin taimia.

ROOT!T istutus ja pistokas-setti, jossa mukana mm. minikasvihuone tuuletuksella, istutusprikkoja, juurrutusgeeliä, starttilannoitetta ja sterilisoitu skalpelli.

 Erikoiskanta ruuveja jotka sopivat kasvihuoneen alumiiniprofiiliin. Ruuveilla kiinnitetään mm. hyllyt, asennuslevyt ja termostaatit huoneen runkoon. Ainakin osan muttereista vaihdan Nyloc-muttereiksi ettei tarvitse niitä myöhemmin kiristellä.

Kuplamuovikiinnikkeitä. Talviviljelyä varten kuplamuovin saa kätevästi kiinni runkoon näillä klipsuilla. Suomessa kuplamuoveilla ja kiinnikkeillä on jopa kolminkertaiset hinnat. Kuplamuovit ovat 1,5 x 10m rullissa ja näitä tuli tulevaan huoneeseen 6 rullaa.

Säädettävät amppelinkannatushissit. Säätövara noissa 1 metri, Kätevät silloin kun huoneessa on korkeutta niin amppelit saa lähes katonrajaan ja kastelua varten sitten taas laskettua alas.

7 kommenttia:

 1. Tipahdinpa tänne vahingossa. Mielenkiintoinen blogi, laitetaan seurantaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jukka, onhan tämä varmaan hieman erilainen blogi kuin useimmat, aikamoinen haaste on löytää jostain kiinnostuneita lukijoita tälle.

   Poista
  2. Lukijakunnan hankinta on haastavaa Suomesta, varsinkin jos sektori on kapea. Omaa chiliblogia olen pyörittänyt 3 vuotta ja Facebookkia parisen vuotta. Blogin suhteen olen hieman heittänyt pyyhettä kehään ja päivitykset on siellä puolella jääneet melko vähäiselle. Facebookin puoli onkin sitten oma lukunsa ja englanninkieleen siirtyminen on avannut aivan erillaisen lukija- tai pitäisikö sanoa fanikunnan. Tällä hetkellä suurin kävijäryhmä tulee Malesiasta ja Philippiineiltä. Sitten seuraavat Intia, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Tämä on avannut uusia näkökulmia touhuun ja onpa monella riittänyt ihmettelemistä siinäkin ettei kylmässä Suomessa voi kasvattaa chiliä ulkona ympäri vuoden. Onpahan tuota kautta tullut pyyntöä tulla opastamaan kasvattelua Malediiveille ja Saudi-Arabiaan. :D

   Poista
  3. Noin olen vähän itsekin ajatellut, ja tämän tyyppiselle blogille lukijakunta on varmaan hyvin marginaalinen Suomessa ja varmaan englannin kielen myötä aukeaisi ihan uusi maailma.

   Kasvihuoneen myynyt ruotsalaismyyjäkin kehui blogia hienoksi, mutta valitti ettei ymmärrä yhtään mitään ja ehdotti että rupeaisin kääntämään sitä englanniksi. On minulle myös ehdotettu että linkki blogiin voisi olla ruotsalaisen Willab Gardenin kotisivuilla ja tuosta olin kyllä aika imarreltu, mutta ei siitä taida tulla mitään kun kieli on Suomi ja kun englannikieli on minulla huono ja varsin teknistä ja vaikeaa sanastoakin vielä blogissa. Kai sitä nyt näillä mennään ainakin toistaiseksi.

   Poista
 2. Hei onko sulla seurantaa noiden automaattisten kattoluukujen kiinnimeno lämpötiloista?

  Ostin ite Palramin kattoluukun aukasijat ja ne aukesi hienosti. Ainoa ongelma oli ettei ne menneet kiinni järkevästi ja päästivät koko kasvihuoneen kylmenemään tätä ennen.
  Vänkäsin pitkään myyjätahon kanssa kiinnimenosta ja kun lopulta sain valmistajalta saksasta vahvistuksen kiinnimeno-ongelmaan, jonka jälkeen myyjäkin myönsi ongelman. Aukausijat palautin lopulta myyjälle.

  Saksasta saamani vastaus meni näin vapaasti käännettynä:
  "Avatuu kun lämpötila on 12C.
  Sulkeutuu kun lämpötila on alle 12C.

  Säätö:
  Vastapäivään: avautui korkeammalla lämpötilalla - 18C
  Myötäpäivään: avautuu matalemmalla lämpötilalla - 12C
  Säätöruuvi vaikuttaa vain avautumislämpötilaan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kyllä vastata noiden kattoluukkujen aukeamislämpötiloista enkä ole myöskään sen enempää niitä seurannut. Monexissa ne ovat olleet viisi vuotta ja mielestäni toimineet suht moitteettomasti siitä lähtien kun joskus säädin niitä. Muistaakseni toista luukunavaajaa olen välillä keväisin jonkin verran säätänytt.

   Tässä esitellyt Bayliss MK7 luukunavaajat ovatkin erilaiset mitkä nykyiset ovat, eikä käyttöohjeissa ole mitään mainita aukeamislämpötiloista, pelkästään mainitaan mihin suuntaan säädetään jos haluaa avutuvan korkeammassa lämpötilassa tai päinvastoin.

   Poista
  2. Kiitoksia vastauksesta. Olen katselut monia aukaisijoita ja kaikissa puhutaan säädettävästä aukeamislämpötilan säädöstä, mutta ei ollenkaan kiinnimenon säädettävyydestä. Ilmeisesti kaikki menevät kiinni sitten jossakin vaiheessa. Tällä hetkellä olen tyytynyt käsikäyttöön jossa luukut aamusta auki tarpeen verran ja illalla kiinni.

   Poista