perjantai 28. marraskuuta 2014

Viljelykausi 2015

Blogiin on lisätty uusi sivu Viljelyt 2015. Listassa on nyt vain chilejä, ja se on nyt vain alustava lista jonne lisään aina uusia idätettäviä kasveja. Ensimmäisenä idätetään chileistä rocotot, noin kahden viikon päästä joten niistä aloitetaan myös listalla.
Rocotolistassakin on lajeja, joiden itävyys on hyvin epävarmaa, tämän vuoden ja viime vuoden kokemusten perusteella, mm. Peruvian, Turpo ja PI585273 ovat kaikki lajíkkeita joita en näistä siemeneristä saanut itämään, mutta katsotaan miten nyt käy. Lisäksi tuossa on muutamia lajikkeita joita en ole koskaan edes yrittänyt idättää.

Rocotoille tulee myös ihan uusi idätysalusta kokeiluun tänä vuonna, kun palataan taas pääasiassa multaidätykseen paria poikkeusta lukuunottamatta.

ROOTMASTER - on uusi idätysboxi joka nyt menee testiin. Juuristolle on syvä kasvatusalusta ja laatikon pohjalla on vesitila altakastelua varten, vihreä narut imee veden pohjasta kasvien juurten saataville ja pitää mullan kosteana. Taimipotti on myös helppo purkaa juuristoa vahingoittamatta kun tulee uudelleenistutuksen aika.
2 kommenttia:

  1. Oma lista on vielä aivan auki, mutta muodostunee jemmasta löytyvistä siemenistä. Kauden suuntaus on miedompaan päin ja yritysenä on panostaa kausi unkarilaisiin paprikoihin. Kaiken kaikkiaan lajikkeita tulee olemaan varmastikkin ennätysmäärä, joskin nyt kokeiluun tulevien chililajikkeiden määrä on tarkoitus pitää yhdessä. Pelkään, että kauden lopussa tuliset lajikkeet tuottavat taas päänvaivaa ja vatsaongelmia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unkarin paprikat ovat minulle melko tuntemattomia vaikka yhtä olenkin kasvattanut ja se olikin varsin mainio tapaus. Alma Paprika, pitää taas joskus laittaa uudestaan kun on oikeasti aikaa kasvattaa kaikkea. Käsittääkseni Unkari on yksi Euroopan johtavia chilimaita joten lajikkeita varmaan riittää joka lähtöön.

      Poista