perjantai 14. marraskuuta 2014

Rocotoviiniä

Aikanaan blogia perustaessani ajattelin että tänne ei tule tarinaa noista sadon jatkojalosteista, mutta ehkä tämä tekee poikkeuksen kun chilirocotoviiniä ei varmaan kovin moni ole tehnyt, eikä siten tiedä mitä tämä on.

 MERLOT SHIRAZ MANZANO -rocotoviinin ensimmäinen testierä pulloissa. Viini menee nyt ainakin puoleksi vuodeksi kypsymään ja vasta sitten katsotaan mitä tuo oikein on. Rypälemehu on hankittu Englannista ja Chili Manzano Rojot oman kasvihuoneen satoa. Rypälemehun sekaan meni rocotomassaa ehkä litran verran. Ensimmäiset lasilliset on nyt maistettu ja raakaahan tuo vielä on, mutta varsin voimakas Manzanon maku on viinissä ja jonkin verran kirpeyttäkin. tarkoituksella valitsin chilin jossa ei poltetta ole kovin paljon. Varsin erikoinen tuo maku on ja vaatii totuttelua, yllättävänkin voimakas chilin aromi viinissä ja peittää ehkä liikaa punaviinin omaa makua, vähempikin olisi riittänyt mutta tämä nyt oli ensimmäinen testierä.


Väri viinissä on erittäin syvän tummanpunainen, joka tulee noiden viinirypäleiden mehusta. Haaveena olisi joskus saada myös rypäleet omasta kasvihuoneesta joten haasteita tulevaisuudelle riittää.


3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia makuelämyksiä.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisia makuelämyksiä odotetaan tosiaan kun viini kypsyy kuukausien päästä. Usein maku voi muuttua ja kehittyä huomattavasti siitä kuin se on pullotettu. Rocotoviinin pohjana on erittäin laadukas Englantilaisen Micro Winery Companyn kehittämä aito viinirypälemehu, joten odotukset ovat korkealla viinin suhteen.

    VastaaPoista
  3. Turhapa tuota makua vielä on ihmetellä: kunhan kevät koittaa, voi tilanne olla jo toinen.

    VastaaPoista