lauantai 22. marraskuuta 2014

Alumiiniprofiilien eristäminen, Euro-Serre Tropic Plus

Päätin ryhtyä kokeilemaan tulevan kasvihuoneen profiilien eristämistä uretaanilla. Kaikki ei suju kuten Strömsössä vai miten se meni, helppoa ei uretaanin pursottaminen profiileihin ole ja varsin sotkuista puuhaa vielä. Koko homman järkevyys ja hyötykin on hyvin kyseenalaista, kun osa profiileista jää muutenkin kokonaan huoneen sisäpuolelle. Ei tuosta nyt luulisi mitään haittaakaan olevan, joten hommaan olen nyt ryhtynyt kun uretaania on helposti ja halvalla saatavana.Uretaanin pursottaminen on sotkuista puuhaa ja myöskin varsin haastavaa noihin kahden metrin sivuprofiileihin. Alle metrin pituiset profiilit oli varsin helppo täyttää.


Lopputulos on kuitenkin varsin siisti ja ylimääräiset kuivuneet uretaaniroiskeet saa varsin helposti rapsutettua sormilla pois liukkaasta maalipinnasta. Belgialaishuoneessa on varsin fiksusti suunniteltu tuo kennolevyjen kiinnitys. 16mm kennolevyt tulevat tuohon profiilin päälle tuota keskilistaa vasten. Profiilin keskellä "listan" päällä olevaan uraan painetaan "lokin siipiä" muistuttava kumilista joka tulee noin15mm kennolevyjen reunan päälle pitäen sen profiilissa kiinni ja muodostaen tiiviin kokonaisuuden. Tällöin kaikki huoneen sivu- ja kattoprofiilit jäävät periaatteessa huoneen sisäpuolelle joten lämpövuoto on minimaalista tuota kautta. Tämän takia näiden profiilien täyttäminen uretaanilla on varmaan melko turhaa touhua.


Viimeisessä kuvassa Tropic huoneen puolipyöreä nurkkaprofiili ja tuonne meni uretaania jo aika tavalla. Kaikki huoneen isot neljän ja viiden metrin pituiset profiilit on vielä eristämättä, ja siinä riittää vielä miettimistä miten sen tekee.

2 kommenttia:

 1. Yritin kommentoida aikaisemminkin, mutta ei ilmeisesti tullut perille. Mutta asia oli tuosta uretaanista.. Eli jos käytit tuota normaalia pullouretaania, niin se ei kuivaa koskaan tuolla profiilin sisällä. Tuohon tarkoitukseen sopisi paremmin esim. kaukolämpöputkistoissa käytettävä 2-komponenttinen uretaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä huomio eikä ole tullut edes mieleen että uretaani ei kuivuisi, tavallista 1K-uretaania olen tosiaan käyttänyt ja tein testin ja puhkaisin kierretangolla pari 2 metristä profiilia ja yhden lyhyemmän eikä mitään märkyyttä ollut sisällä havaittavissa vaan tanko oli ihan kuiva.
   Tuon uretaanin levityksen olen tehnyt kahdessa vaiheessa ja ensin toiselta puolelta noin metrin ja sitten toiselta puolelta kun edellinen on kuivunut.Pillin jatkeena ollut letkua.

   Poista