tiistai 28. lokakuuta 2014

Kasvihuoneprojekti, pitkä tie

Ensimmäinen ajatus toisesta kasvihuoneesta taisi syntyä joskus joulun 2012 aikoihin, tai ensimmäinen vaihtoehto oli aluksi nykyisen huoneen laajentaminen, mutta tämän vaihtoehdon hylkäsin kuitenkin aika pian. Projektin kulku mennyt jotenkin näin.
  • 2013 Tammikuu, ensimmäinen kontakti paikalliseen rakennusvalvontaan, mitä ja millaisen huoneen voi pihalle vielä rakentaa.
  • 2013 Kevät - kesä, eri kasvihuonevalmistajien mallien tutkimista. Eniten kiinnostusta herätti tuo Euro-Serren Tropic -malli, noita ei vaan myydä Suomessa eikä ollut missään nähtävänäkään.
  • 2013 Elokuu, ensimmäiset tarjouspyynnöt Tropic mallista Viroon ja Ruotsiin.
  • 2013 Syksy, Chiliburnout ja suuren chilisadon vuoksi koko syksy oli yhtä sadonkorjuuta, perkaamista ja säilömistä. Osittain tämän vuoksi kiinnostus koko kasvihuonetouhuun oli hiipumassa, projekti meni talven myötä umpijäähän.
  • 2014 Kevät, ajatus toisesta kasvihuoneesta oli yhä hyvin kaukainen, mutta Willab Gardenin (Ruotsi) tarjous tuli kuitenkin päivitettyä.
  • 2014 kesäkuu, päätettiin tehdä kesälomareissu Tukholmaan ja Willabille, ajatus toisesta huoneesta olikin taas herännyt.
  • 2014 heinäkuu, käynti Willab Gardenissa, Tukholman Brommassa oli hieno kokemus. Pohjoismaiden suurin kasvihuoneiden ja katettujen terassien (Uterum) sisänäyttely ympäri vuoden. Esillä mm. kymmeniä kasvihuonemalleja ja paljon viljelytarvikkeita joita ei Suomessa ole missään kaupoissa. Huoneen hankinta syksyyn lähes varmistui.
  • 2014 elo-syyskuu, tarjouksen hiomista ja kaupat syyskuussa. Kasvihuone kotiutuu joskus loppuvuodesta.

 
Willab Gardenin myymälää Tukholmassa.
   

 
Belgialaisen Euro-Serren huoneet kiinnostaneet jo kauan. Vanhin katalogi jo kymmenen vuoden takaa.
 
 
 

1 kommentti:

  1. Mitäs se rakennusvalvonta sanoi?
    Useasti tontille (taajama) luvatta, ilmoitusta ja rakennuslupaa vaativien rakennettavien rakennusten mitat tai määrät on kerrottu kunnan sivuilla.

    VastaaPoista