keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Ensi kauden suunnittelua

Kuten Chilivaari omassa blogissaan totesi, kotiviljelijälle tämä on hiljaisinta aikaa vuodessa kun sato on kerätty ja pikkuhiljaa ruvetaan suunnittelemaan uutta kasvatuskautta, sekä aletaan tilailemaan siemeniä.
Itselläni ensi vuosi mennään aika kevyesti varsinkin hyötykasvien osalta, kun vuotta 2015 työllistää uusi kasvihuone. Aika ei vaan kaikkeen tule riittämään. Posti kuitenkin toi jo ensimmäiset siemenpussukat alkuviikosta.

Tuossa on pääasiassa eri pelargonilajeja ja pari uutta tomaattiakin kokeiluun. Pelargoonit kylvetään tammikuussa ja tomaatit vasta joskus helmi-maaliskuun vaihteessa. Tuli vähän ennäkkoon jo tilailtua kun oli tarjouksia Englantilaisella siementoimittajalla. Yleensäkin olen ollut erittäin tyytyväinen Thompson & Morganin siemeniin, jotka aina olleet sitä mitä on luvattu ja itävyys huippuluokkaa.


Jonkinlainen varaslähtö kauteen 2015 tuli otettua jo viime viikolla kun kylvin hiemen eksoottisempien lajien siemeniä.
 

Kovin suuria odotuksia noiden siemenien itävyyden suhteen ei ole. Jo viime vuonna kokeilin Kahvin, Banaanin ja Pitangasin idätystä surkealla 0% itävyystuloksella. Jostain olen lukenut että Estrelician siemenen itämiseenkin voi mennä jopa vuoden verran. joten voi olla että noista ei tule yhtään mitään.
Ihan tosissani yritän kuitenkin idätellä jos edes jotain vihreää saisi nousemaan, ehkä noista saisi edes jonkun kasvin tulevaan kasvihuoneeseen. Lämpömatto on boxin alla ja hyvin miedot starttilannoitteetkin jo suihkepullossa. Viikossa ei ole tapahtunut yhtään mitään vielä.

Tänä vuonna kylvetään vielä rocotot joskus joulukuun puolessa välissä joten ensi kausi lähtee silloin todenteolla käyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti