perjantai 26. tammikuuta 2018

Juuristo

Kuten olen aiemminkin todennut niin taimikasvatus tapahtuu minulla tietynlaisissa sykleissä, jolla tarkoitan sitä että ensivaiheessa pyrin kasvattamaan pienille taimille hyvät juuret, jolloin lannoitus on vielä varsin maltillista. Voimakkaan juuriston kasvuvaiheessa myös taimien runko vahvistuu. Isoimpien rocotojen osalta juuriston vahvistamiseen keskittynyt kasvatus on nyt loppusuoralla. Kuvassa oleva taimi on jo noin 6 viikon ikäinen. Juuriston kasvatusvaiheessa lannoitus on hyvin fosforipitoista ja siihen hyvä lannoite on Nutriforten Starttilannoite, jota olen käyttänyt taimikasvatuksen alkuvaiheessa jo lähes 8 vuotta kaikille kasveille.

Tällä Rocoto Puno Rojolla on jo hyvin kehittynyt runsas juuristo, vaikka kasvi on vielä suhteessa varsin pieni juuriston kokoon nähden. Tämä taimi voitaisiin jo koulia suurempaan ruukkuun, vaikka se ei vielä ihan välttämätöntä olekaan. Suuremmassa ruukussa olevan kasvin lannoitusta voidaan jo lisätä jolloin päästään kasvattamaan tuota maanpäällistä viherkasvua. Kasvualustana olen tänä vuonna käyttänyt Wilma CocoLite 22 -kookosta, jota jäi käyttämättä viime vuodelta, siihen on lisätty varsin runsaasti perliittiä jolloin kasvualusta on kevyt ja ilmava juuriston kasvulle.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/543936

Vesiviljelylaitteisto Nutriculture X-Streamissa kasvaneelle rocotolle on myös muodostunut hyvä ja vahva juuristo. Tämäkin vielä pienessä kivivillakuutiossa kasvanut kasvi olisi jo valmis siirrettäväksi isompaan kivivillakuutioon ja vaikka NFT:hen.
Nutriculture X-Stream


Aina välillä minulta kysytään noista lannoteväkevyyksistä joita käytän pienille taimille, kovin mielelläni en niistä kirjoita koska ne ovat hyvinkin yksilölliset ja riippuvat muista olosuhteista, erityisesti valaistuksesta. Mitä parempi valaistus niin sitä vahvempi lannoitus. Tässä vaiheessa nostan lannoitusta jo aika paljon ja yleensä helmikuu on rocotoille jo vahvan kasvun aikaa.

2 kommenttia:

 1. Perässä tullaan. Nämä aukaisivat sirkkalehtensä 15.1.

  https://kimmomanner.kuvat.fi/kuvat/Aloitus2017/Puutarha/rocotopikar_KAU2645.jpg
  https://kimmomanner.kuvat.fi/kuvat/Aloitus2017/Puutarha/rocotopikarit_KAU2640.jpg

  Mullassa ovat ja kesäksi varmaan noin 20l astioihin turpeeseen kuten Locatot aiemmin. Nyt on sulta kuusi lajiketta:

  1 Rojo Ollantaytambo
  2 Puno Pica Orange
  3 Rojo San Camilo
  4 Puno Amarillo
  5 Picante San Camilo
  6 Amarillo Arequipa

  terveisin Kimmo Manner

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä näyttää kasvit. Toivotaan satoisaa kautta.

   Poista