lauantai 27. tammikuuta 2018

Annuumien kylvö

Viimeisenkin chillilajin siemenet eli annuumit tuli tänään kylvettyä, ihan liian aikaisin mutta ei voi mitään kun kylvösormia ei voinut hillitä, jotain satunnaisia chililajikkeita voin kyllä vielä kylvää tänä talvena, mutta tässä pitäisi olla kaikki.

Tänä vuonna on kasvatuksessa paljon uusia chililajikkeita niin annuumeissa, baccatumeissa kuin mm. rocotoissakin sekä myös tomaateissa. Lähes kaikki uudet lajikkeet ovat tulleet maailmalta jonne olen perulaisten rocotojen siemeniä lähetellyt, vähän kuin kylkiäisinä tai vaihdossa joten pitäähän noita sitten kokeilla. Moni uusi lajike jäi kylvämättäkin tälle kaudelle kun kaikki saamani lajikkeet eivät nyt millään mahtuneet kasvatuslistalle.

Tänä vuonna on kasvatuksessa kahdeksan annuumia joista neljä kylvin kivivillaan ja neljä kookokseen. Aurelio on isokokoinen peruspaprika joka menee Euro-Serren kasvihuoneen Monster NFT -vesiviljelylaitteeseen. Kalifornialaiselta siemenkauppiaalta sain useita NuMex lajikkeita eli Uuden Meksikon chilejä. Oranssi ja keltainen Jalapeno menevät NFT-kasvatukseen kesällä. Ms.Junie on ihan uusi NuMex -lajike ja syyrialainen Aleppokin on minulle täysin vieras lajike entuudestaan. Catarina on taas fataliiseeds.net siemenkaupan lajikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti